Araç sahipleri merak ediyordu: Motorin fiyatı benzini geçince ortaya çıktı

Araç sahipleri merak ediyordu: Motorin fiyatı benzini geçince ortaya çıktı
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası motorin fiyatları benzini solladı. Yaşanan bu gelişme sonrası araç sahipleri benzin ve motorin arasındaki fiyat farkını merak ederken, herkesin merak ettiği soruya uzmanlar yanıt verdi.

ARAÇ SAHİPLERİ MERAK EDİYORDU: MOTORİN BENZİNİ GEÇİNCE ORTAYA ÇIKTI!

Türkiye dolar ve brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası benzin ve motorine gelen zam haberlerini konuşuyor.

Hemen her gün değişen pompa fiyatları vatandaşı adeta isyan ettirirken, motorin ve benzin fiyatları arasındaki makas da her geçen gün açılmaya devam ediyor. 

MAZOT NEDEN BENZİNİ ''SOLLADI''?

Yurt içinde ise başta benzin ve motorin olmak üzere akaryakıt fiyatları için indirim ve zam haberleri milyonlarca sürücü tarafından yakından takip ediliyor. Savaş sonrası döviz kurlarındaki yükselme ile 30 lirayı gören motorin fiyatları benzin fiyatlarını sollamış durumda. “Mazot fiyatı benzinin neden üzerine çıktı?” sorusu en çok merak edilen konulardan olurken uzman isimden yanıt geldi.

Enerji Uzmanı ve Ekonomi Gazetecisi Cahit Saracoğlu bu durumun nedenini, “Bunun ana nedeni Rusya’daki rafinerilerin ağırlıklı olarak dizel üretmeleri ve satmaları idi, bunun arzında olası sıkıntı olabilirliği nedeniyle dizel fiyatları hem ham petrolden hem de benzine göre çok fazla arttı. Bir de dizelin dünyanın hemen her yerinde özellikle uluslararası taşımacılık yapan yüksek tonajlı araçlarda kullanılması nedeniyle ciddi bir talep özelliği var” sözleri ile açıkladı.

İSTANBUL''DA BENZİN VE MAZOT 

Benzin: 20,62 TL
Motorin: 27,39 TL

ANKARA

Benzin: 20,77 TL
Motorin: 27,55 TL

İZMİR

Benzin: 20,76 TL
Motorin: 27,52 TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar