Antioksidan deposu kirazın bilinmeyenleri...

Antioksidan deposu kirazın bilinmeyenleri...
Yaz aylarının sembolü haline gelen kiraz, antioksidan deposu olarak biliniyor. Flavonoidler bakımından zengin olan kiraz, doğal bir ağrı kesici görevi görüyor.

Mynet'ten Eren Kuyucubaşı'nın haberine göre, yaz aylarının vazgeçilmezi olan, tadını severek yediğimiz kirazın faydaları da bir hayli fazla...

Kiraz, flavonoidler ve C vitamini bakımından zengin olan kiraz bakterilere karşı savaşır ve vücudu korur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir.

kiraz.jpg

20 adet kirazda 12-25 mg arası antosiyanin maddesi bulunur. Bu madde, ağrı kesicilerde 10 kat daha etkilidir. Baş ağrısı ya da eklem ağrısı yaşıyorsanız ilaç içmeden önce 20 tane kiraz yemeyi deneyin.

Güçlü bir iltihap önleyicidir. Göz hastalıklarına karşı koruma sağlar.

İçinde bulunan mineraller sayesinde vücudun su dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Kolesterol ve kan şekerinin düşürülmesinde etkilidir. Adeta böbrek dostudur. Vücudun zehirli maddelerden arınmasını sağlar.

Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesinin önlenmesinde etkilidir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar