Ankara-Elmadağ banliyö tren seferleri ücretsiz olacak!

Ankara-Elmadağ banliyö tren seferleri ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Elmadağ tren seferinin süresini ve bilet fiyatlarını açıkladı.

Elmadağ-Ankara bölgesel tren hattının, bayram sonuna kadar ücretsiz hizmet vereceğini belirten Uraloğlu, demir yollarında yapılan yatırımlara dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, Yenimahalle'nin Susuz Mahallesini ziyaretinin ardından Kayaş'tan banliyö trenine binerek Elmadağ Tren Garı'na geldi. Burada yaptığı açıklamada, 22 yılda demir yollarına 57 milyar dolar yatırım yapıldığını ifade etti. Ankara-Elmadağ bölgesel tren seferlerinin günlük 6 sefer olarak başlatıldığını duyurdu.

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin 21 Mart'ta sefere başladığını belirten Uraloğlu, Ankara’dan her gün 06.10, 12.25 ve 17.40 saatlerinde kalkış yapacağını, Elmadağ'dan ise 07.20, 13.30 ve 18.55 saatlerinde hareket edeceğini bildirdi. Seyir süresinin 40 ila 45 dakika olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bilet fiyatlarının da uygun düzeyde tutulduğunu ve Elmadağ-Ankara tren ücretinin 25 lira olduğunu açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya gibi hızlı tren hatlarının ülke nüfusunun yüzde 50'sine ulaştığını ifade ederek, demir yollarına olan talebin her geçen gün arttığını belirtti. Ankara-Elmadağ tren seferinin yoğun talep üzerine başlatıldığını sözlerine ekledi.

Ankara için yeni metro hatlarının da çalışmalarına başlandığını ve AKM-Esenboğa Havalimanı Metro Hattı yapım çalışmalarının yatırım programına alındığını dile getiren Uraloğlu, Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 2002'den bu yana 601 milyar 510 milyon lira yatırım yapıldığını belirtti.

Uraloğlu, Ankara'nın kara yolu projelerine de değinerek, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nun ihalesinin yapıldığını ve Ankara-Akyazı Otoyolu'nun planlandığını söyledi. Ayrıca, Ankara'nın raylı sistem hattının 103,6 kilometreye çıkarıldığını ve yeni metro hatları için proje çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek Ankara-İzmir hattında da çalışmaların hızla sürdüğünü ve Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesinin gündeme alındığını açıkladı.

Son olarak, Uraloğlu, Ankara'nın ulaşım altyapısına yapılan yatırımların devam edeceğini ve vatandaşların konforu ve güvenliği için çalışmaların süreceğini belirtti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Öne Çıkanlar