Ankara Adliyesinin ajandası yoğun

Ankara Adliyesinin ajandası yoğun
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin 28 eski Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli hakkındaki davanın görülmesine yarın, Hava Harp Okulu öğrencisi 51 kişinin yargılanmasına ise 28 Mart Salı başlanacak.

Ankara Adliyesinin ajandası yoğun

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin 28 eski Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli hakkındaki davanın görülmesine yarın, Hava Harp Okulu öğrencisi 51 kişinin yargılanmasına ise 28 Mart Salı başlanacak.

Ankara'da yargıyı, gelecek hafta yoğun gündem bekliyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara'daki olaylara ilişkin açılan iki davanın daha görülmesine bu hafta başlanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan davalardan olan 28 eski Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin yargılanmasına yarın, 51 eski Hava Harp Okulu öğrencisinin yargılanmasına ise 28 Mart Salı başlanacak.

Darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığındaki olaylara ilişkin, aralarında eski Sahil Güvenlik Komutanı tümamiral Hakan Üstem'in de bulunduğu biri er 28 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi yarın, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülecek.

Hava Harp Okulu öğrencileri hakim karşısına çıkacak

Darbe girişimi kapsamında 51 Hava Harp Okulu öğrencisi de 28 Mart Salı ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Sanıkların üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl altışar aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

FETÖ "çatı" davasında Fehmi Koru dinlenebilir

Darbe girişiminden önce açılan, FETÖ elebaşı Gülen'in de arasında yer aldığı 73 sanıklı "çatı" davasının görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Duruşmalarda, önceki celselerde savunmasını tamamlayan eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın çapraz sorgusuna geçilmesi bekleniyor.

Ardından kapatılan Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya'nın, "darbe" suçlamasından hakkında geçen aylarda açılan ve "çatı" davasıyla birleştirilen dosya kapsamında savunmasının alınacağı belirtiliyor.

Mahkeme, Karaca ve Kaya ile ilgili sürecin tamamlanmasının ardından hazır bulunmaları halinde, gazeteci-yazar Fehmi Koru ile eski Genelkurmay Adli Müşaviri Ahmet Zeki Üçok'u tanık olarak dinleyecek.

Diğer davalar

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, darbe girişimi sırasında, Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki olaylara ilişkin 330 sanığı yargılamayı hafta boyunca sürdürecek. Duruşmalarda, darbecilerin "Yurtta Sulh Konseyi" adını verdiği sözde yapılanmanın üyelerinden eski Topçu ve Füze Okulu Komutanı tümgeneral Osman Ünlü ile eski 58. Topçu Tugay Komutanı tuğgeneral Murat Aygün'ün de savunma yapması bekleniyor.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen hafta görülmeye başlanan, 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasıyla 82 sanığı yargılamaya devam edecek. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki mahkeme salonunda hafta boyu sürecek duruşmalarda sanık savunmaları alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar