Android cihazlarda deprem bildirimi nasıl açılır?

Android cihazlarda deprem bildirimi nasıl açılır?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından Android cihazlarda deprem bildiriminin nasıl açılacağı araştırılıyor. Peki Android cihazlarda deprem bildirimi nasıl açılır?

Depremler, aniden ortaya çıkabilen ve kısa sürede büyük zararlara neden olabilen doğal afetlerdir. Türkiye'de bir deprem ülkesi olarak büyük risk altındadır. Bu durumlara insanları hazırlamak için artık teknolojik yöntemler bulunuyor. Özellikle cep telefonlarında bulunan deprem uyarı sistemleri 1-2 saniye önceden depremin olacağını haber veriyor. Peki Android cihazlarda deprem bildirimi nasıl açılır?

pexels-mohi-syed-47261.jpg

ANDROİD CİHAZLARDA DEPREM BİLDİRİMİ NASIL AÇILIR?

Android cihazlarda deprem bildirimi genel olarak varsayılan bir şekilde etkin oluyor. Ancak bu bildirim etkin değilse açmak için şu adımları takım etmeniz gerekiyor:

Ayarlar menüsüne girdikten sonra, Güvenlik ve Acil Durum seçeneğine gidin. Bu seçenek, telefonunuza bağlı olarak bu bölümün üstünde veya altında yer alabilir.

Güvenlik ve Acil Durum bölümünde, Deprem Uyarıları seçeneğini bulun ve üzerine dokunun.

Bu adımda, Deprem Uyarıları'nı etkinleştirebileceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Eğer özellik etkin değilse, üzerine dokunarak etkinleştirebilirsiniz.

Deprem uyarılarını etkinleştirmek için bir diğer ön koşul da konum izleme özelliğinin etkin olmasıdır. Eğer konum izleme etkinleştirilmemişse, Deprem Uyarıları kullanılamıyor mesajını alırsınız. Bu durumda, konum izleme özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar