Almanya'daşirket faaliyetleri artışa geçti

Almanya'daşirket faaliyetleri artışa geçti
Almanya'da, özel sektör faaliyetleri nisanda büyüme bölgesine geri döndü, özellikle hizmet sektöründeki istikrarlı performansın etkisiyle.

S&P Global tarafından hazırlanan Hamburg Ticaret Bankası (HCOB) Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) nisan ayı öncü verileri paylaşıldı. Mart ayında 47,7 olarak kaydedilen bileşik PMI, nisanda 50,5 puana yükselerek son 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Almanya'da, 9 ay aradan sonra ilk kez büyümeyi işaret eden 50 puan seviyesinin üzerinde seyreden bileşik PMI'ye ilişkin piyasa beklentisi ise 48,5 puandı.

Hizmet sektörü PMI da nisanda 50,1'den 53,3 puana yükselerek, son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Öngörüler ise 50,5 seviyesine çıkacağı yönündeydi.

İmalat sektörü PMI ise nisanda 41,9'dan 42,2 puana çıkarak, son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Rubia, PMI rakamlarının, GSYH'nin ikinci çeyrekte yüzde 0,2 oranında genişleyebileceğini tahmin ettiklerini belirterek, hizmet sektörünün Alman ekonomisi için önemli bir katalizör olabileceğine işaret etti.

50 puanın üzerindeki PMI verileri büyümeyi, altındaki veriler ise daralmayı gösteriyor. İmalat sanayi ve hizmet sektörü, Alman ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Avro Bölgesi'nde de bileşik PMI, bir önceki aya göre 2,8 puan artarak 50,5 puana yükseldi ve faaliyetlerde büyümeyi gösteren 50 puan seviyesinin üzerinde kalmayı sürdürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar