Almanya’da Filistin destekçilerine sert müdahale

Almanya’da Filistin destekçilerine sert müdahale
Almanya'nın başkenti Münih'te bir araya gelen binlerce Filistin destekçisi, polis müdahalesiyle karşılaştı. Alman polisi, bazı göstericileri yere yatırarak ters kelepçe taktı ve sert müdahalede bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Almanya'da bugün de Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Birleşik Filistin Milli Komitesi'nin Berlin'deki Hermannplatz Meydanı'nda gerçekleştirdiği yürüyüş, Filistin milli marşı eşliğinde başladı. Konuşmaların ardından, Mehringdamm Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişilik grup "Filistin'e Özgürlük", "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor" gibi sloganlar attı ve "Soykırımı durdurun", "Hitler ölmedi" yazılı pankartlar taşıdı. Gösteriye destek veren Yahudi bir çift, "Yahudiler soykırıma karşı" yazılı pankart taşıdı.

752x423-israilde-polisten-esir-yakinlarina-sert-mudahale-1714252115391.webp

Başkentteki gösteride eylemciler, İsrail'in Filistin'deki saldırılarının son bulmasını ve Almanya'nın İsrail'e silah satışını durdurmasını talep etti. Konuşmalarda, İsrail'in saldırganlığına göz yuman politikacıların eleştirildiği görülürken, "Alman ve Avrupa kamuoyunun gerçeği olduğu gibi görmesini, Filistin halkının 76 yıldır İsrail işgali ve saldırganlığı altında zulüm gördüğünü kabul etmesini istiyoruz" denildi.

626509-0.jpeg

Yürüyüşün ardından bazı göstericiler, bir bankanın içine girerken Alman polisiyle karşı karşıya geldi. Polisin sert müdahalesiyle bazı göstericiler yere yatırılarak ters kelepçelendi. Polis, bir göstericiyi saçlarından çekerek araca bindirdi ve bazı göstericilerin yaralanması nedeniyle ambulans çağrıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar