Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ilk kez Türkiye'ye geliyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ilk kez Türkiye'ye geliyor
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'ın Türkiye'ye ziyarette bulunacağı açıklandı. Steinmeier, 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelecek.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin planlarını açıkladı.

22-24 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de olacak olan Steinmeier, bu ziyaretinde Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmeyi ve 100. diplomatik ilişkiler yıl dönümünü kutlamayı hedefliyor.

Alman Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Steinmeier'in bu ziyareti, iki ülke arasındaki yakın ilişkileri vurgulamanın yanı sıra, Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşların başarı öykülerine de odaklanacak. Özellikle 23 Mayıs'ta kutlanacak olan Türk göçmenlerinin Almanya'ya varışının 75. yılı dolayısıyla, Steinmeier'in bu ziyareti anlamlı bir tarihte gerçekleşecek.

Steinmeier'in ziyareti sırasında İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı ziyaret etmesi bekleniyor. İstanbul'da, Türk-Alman göç deneyimini simgeleyen Sirkeci Tren Garı'nı ziyaret ederek Türk-Alman dostluğunu pekiştirmesi öngörülüyor. Ayrıca, İstanbul'da gerçekleştireceği tekne gezisi sırasında ekonomi temsilcileriyle bir araya gelerek iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere odaklanması bekleniyor.

Gaziantep'te ise, depremzedeler için yapılan sığınma evi ve Almanya'nın desteklediği bir okulu ziyaret ederek Türk-Alman işbirliğine dikkat çekecek olan Steinmeier, aynı zamanda 23 Nisan kutlamalarına da katılacak.

Ziyaretin son gününde ise Ankara'ya geçerek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Steinmeier, Ankara Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar