Aliyev’in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine Anayasa Mahkemesi'nden onay!

Aliyev’in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine Anayasa Mahkemesi'nden onay!
Azerbaycan Anayasa Mahkemesi, İlham Aliyev'in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini resmen onayladı.

Azerbaycan Anayasa Mahkemesi, Ferhat Abdullayev'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu'nun (MSK) 7 Şubat'ta yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimine dair nihai protokolünü ele aldı. MSK Başkanı Müzahir Penahov'un dinlendiği oturumda, mahkemeye sunulan protokoller detaylı bir şekilde incelendi. Ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Abdullayev başkanlığındaki toplantının sonunda MSK'nın seçim sonuçlarına yönelik protokolünü onayladı. Abdullayev, 4 milyon 567 bin 458 geçerli oy alarak yüzde 92,12'lik bir oranla seçimi kazanan Yeni Azerbaycan Partisi Başkanı İlham Aliyev'i ülkenin yeni cumhurbaşkanı olarak resmen ilan etti.

Aliyev'in, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek göreve başlaması için ise 3 gün içinde bu adımı atması gerekmektedir.

ilham-aliyev-aa-1600351.jpg

YÜZDE 76,43 SEÇMEN!

7 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Azerbaycan'daki erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Yeni Azerbaycan Partisi'nin adayı olan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi'nin adayı Kudret Hasanguliyev, Milli Cephe Partisi'nin adayı Razi Nurullayev, Büyük Azerbaycan Partisi’nin adayı Elşad Musayev, Büyük Kurtuluş Partisi’nin adayı Fazil Mustafayev ile bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuad Aliyev yarıştılar.

Seçmen sayısı 6 milyon 478 bin 623 olarak açıklanırken, katılım oranı %76,43 olarak belirtildi. Seçimleri 89 ülke ve 72 uluslararası örgütten 790'ı yabancı olmak üzere toplam 90 bin 372 gözlemci takip etti. Ayrıca, ülke basını dışında 109 uluslararası medya kuruluşundan 216 yabancı gazeteci de seçimleri yakından izledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar