Aliyev ile Paşinyan Münih'te bir arada!

Aliyev ile Paşinyan Münih'te bir arada!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü bir görüşmeye katıldı. Aliyev ve Paşinyan daha sonra baş başa bir görüşme gerçekleştirdi ve barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi konusunda mutabık kaldılar.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunurken temaslarını sürdürüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Aliyev, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile konferans çerçevesinde üçlü bir görüşme gerçekleştirdi. Üçlü görüşmenin ardından Aliyev ve Paşinyan baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

aw144024-03.jpg

İki liderin görüşmesinde, her iki ülkenin dışişleri bakanlarına yakın zamanda yeniden bir araya gelerek barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi talimatı verildiği belirtildi. Aynı zamanda sınırların belirlenmesi ve çizilmesine ilişkin müzakerelerin de sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı.

aw144024-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar