Ali Sunal'ın deprem konuşması paylaşım rekoru kırdı! ''Normal sizce nedir?''

Ali Sunal'ın deprem konuşması paylaşım rekoru kırdı! ''Normal sizce nedir?''
Kahramanmarşa'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından yeniden ekranlara dönen Güldür Güldür Show'da sunucu Ali Sunal, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir deprem konuşmasına imza attı.

Yıllarca toplumdaki çarpıklaşmayı, çıkarı için hukuksuzluğa başvuranların uyanıklığını konu edinen filmlerle hafızalara kazınmış usta oyuncu Kemal Sunal''ın oğlu Ali Sunal, babasının mirasını sürdürmeye devam ediyor. 

Türkiye''yi yasa boğan deprem felaketinin ardından hiçbir yetkilinin sorumluluk almaması ve istifa etmemesine tepki gösteren Ali Sunal, felaketin üzerinden bir ayı geçmesinin ardından dile getirilen ''normalleşme'' sürecine yönelik zor sorular yöneltti. 

"ÇÜRÜK BİNALARA İMAR AFFI VERMEK NORMAL MİDİR MESELA?"

Sunal, programın açılış konuşmasında " "Depremin üzerinden haftalar geçti ve herkes normalleşme peşinde. Normalleşmenin peşindeyiz. Peki nedir bu normalleşme?” sorularını sorarken, konuşmasına şu sözler ile devam etti...

“Mesela fay hattına bina yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarma ekiplerinin ve yardımların gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı vermek normal midir mesela? Veya böyle bir zamanda çadır satmak normal midir? Binlerce insanı göz göre göre ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip ''arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum'' deyip istifa etmemesi normal midir sizce?

"NORMAL OLAN BİR VATANDAŞ OLARAK HESAP SORMAKTIR"

Hayır, bu normal değil. Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak. Artık normal olan her felaketi kadere bağlayanı değil o felaket olmadan önce felaketi anlatan bilimi dinlemektir. Bundan sonra normal olan yetki veren kişinin akrabasına, ailesine, partilisine, arkadaşına yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır."

AKŞENER''DEN ALİ SUNAL''A DESTEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  Ali Sunal''ın konuşmasına yer vererek, "Ne yazık ki çok haklı bir konuşma... Ancak beceriksizliği, bilgisizliği ve liyakatsizliği bize "normal-miş" gibi dayatan bu düzen, vaktini çoktan tamamladı. Artık vakit; aklın, bilimin ve hakkaniyetin gereğini yapma vakti... İşte esas olan bu normale hep birlikte döneceğiz..." ifadelerini kullandı.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar