Ali Erdemoğlu kimdir? Ali Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

Ali Erdemoğlu kimdir? Ali Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?
Son zamanlarda servetinin neredeyse yarısını kaybetmesi ile gündeme gelen Ali Erdemoğlu insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi internette Ali Erdemoğlu'nun hayatını araştırıyor. Peki Ali Erdemoğlu kimdir? Ali Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

Ali Erdemoğlu kimdir?

Forbes'un 2023 Milyarderler Listesi'ni yayımlamasıyla birlikte, Türkiye'den 26 isim de bu listede yer aldı. Bu isimler arasında en zengin üçüncü isim Ali Erdemoğlu olmuştu. Ancak son yayınlanan listede Ali Erdemoğlu'nun neredeyse servetinin yarısını kaybettiği gözlemlendi. Peki Ali Erdemoğlu kimdir? Ali Erdemoğlu kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

ALİ ERDEMOĞLU KİMDİR?

Aslen Adıyamanlı olan Ali Erdemoğlu, 2022 yılında yayınlanan listede 1,5 milyar dolar servetiyle 12. sırada yer alıyordu. Ancak 2023 yılının listesinde servetini 3.2 milyar artırarak 4.7 milyar dolara çıkaran Ali Erdemoğlu, Türkiye'nin en zengin üçüncü insanı olarak 3. sırada yer aldı.

ALİ ERDEMOĞLU'NUN SERVETİ NE KADAR?

Ali Erdemoğlu, halıda kullanılan en büyük malzeme üreticisi SASA Polyester'in yüzde 75'inden fazlasına sahip. 2015 yılında SASA'nın yüzde 51'ini 102 milyon dolara satın alan Ali Erdemoğlu, şirketin büyük bir büyüme göstererek Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri haline gelmesinde etkili oldu. 2023 yılının başında Türkiye'nin en zengin 3. ismi olan Ali Erdemoğlu son olaylardan sonra 6. sıraya geriledi. Toplam serveti ise 2.4 milyar dolara düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar