Ali Babacan'dan açıklanan OVP'ye sert tepki: "Tutarlılığı zayıf ve somut adımlar yok"

Ali Babacan'dan açıklanan OVP'ye sert tepki: "Tutarlılığı zayıf ve somut adımlar yok"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün hükümet tarafından ilan edilen 2024-2026 yıllarını içeren Orta Vadeli Program'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Babacan, program için "Tutarlılığı zayıf ve somut adımlar yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın (OVP) detaylarını açıkladı. Açıklanan Orta Vadeli Program’da dikkat çeken ayrıntılardan arasında ekonomide 3 yıllık yol haritasında büyüme ve enflasyon hedefleri ve dolar tahmini yer aldı.

OVP’ye göre yıllık ortalama dolar/TL kuru tahmini bir yılda yüzde 54 artışla 2024 için 36 lirayı geçti. Ayrıca enflasyonun 2026'da tek haneye düşürülmesi öngörüldü. DEVA Partisi lideri Ali Babacan açıklanan OVP'ye tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Babacan, "Yapılan yanlışlardan bahsetmeyen, içsel tutarlılığı zayıf, somut adımlar yerine soyut ve genel ifadeler içeren bir programla güven tesis edilemez, öngörülebilirlik sağlanamaz." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın paylaşımı şöyle;

"Bugünkü Orta Vadeli Program (OVP) konuşması gösterdi ki;

- Sayın Erdoğan yüksek enflasyon konusunda hâlâ kendisi dışında herkesi sorumlu görmeye devam ediyor.

- Devleti batırma projesi olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) konusunda samimi bir itiraf yapmak yerine kelime oyunlarıyla KKM’yi savunuyor.

- Bu yıl sonunda tek hane enflasyon vadeden Erdoğan tek haneyi kağıt üstünde bile ancak 2026 sonunda öngörüyor.

- OVP’de Merkez Bankası bağımsızlığını güçlendirecek, şeffaflığı artıracak hiçbir somut adım yer almıyor.

- OVP’de rant gelirlerinin vergilendirilmesiyle ilgili hiçbir adım yok. Yük yine dar ve sabit gelirliler üzerine yıkılacak.

- OVP yapısal adımlar konusunda bugüne kadar tekrarlanan soyut ve genel ifadeleri tekrarlamaktan öteye gitmiyor.

- Özetle, yapılan yanlışlardan bahsetmeyen, içsel tutarlılığı zayıf, somut adımlar yerine soyut ve genel ifadeler içeren bir programla güven tesis edilemez, öngörülebilirlik sağlanamaz."

twit-1.jpg


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar