Ali Babacan hangi belediyeleri kesin kazanırız dedi

Ali Babacan hangi belediyeleri kesin kazanırız dedi
Yerel seçimlere kendi amblemi ve adayları ile girme kararı alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden Meclis’e milletvekili sokmayı başaran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Partisinin siyasi, ekonomi ve yerel seçim tutumu hakkında bilgiler veren Babacan, yürüttükleri çalışmaları da anlattı.

“3-5 BELEDİYE ALACAĞIZ DİYE KİMSENİN YANLIŞINA ORTAK OLMAYIZ”

Türkiye genelinde DEVA logosu ve adaylarıyla yerel seçime girme kararı aldıklarını belirten Babacan iş birliği olasılıklarına dair, "Tertemiz adaylar istiyoruz’ dedik il başkanlarımıza. O yüzden 3-5 belediye alacağız diye kimsenin yanlışına ortak olmayız. “Kendimiz seçime gireceğiz” deyip, İstanbul’da, Ankara’da adayımız olmayacak mı? Hiç konuşulmuyor, ama şu anda diğer siyasi partilerde de böyle bir iş birliğini kaldıracak iç psikoloji yok” şeklinde konuştu.

“SEÇİMDEN SONRA KONUŞALIM”

Yerel seçimde dinamiklerin çok farklı olduğunu aktaran Babacan, seçim kazanma durumunun tamamen adaylara bağlı olduğunu ifade etti. Kendisine yöneltilen “Kesin alırız dediğiniz belediyeler var mı?” sorusuna Babacan, söyle cevap verdi: "Bizim il başkanlarımızı bir dinleseniz “Genel seçimlerde kendimizi göstermemize izin vermediniz, şimdi görün bizi” diyorlar. Seçimden önce bu işin matematiğini yapmak zor, seçimden sonra konuşalım "

Babacan, Partisinin parlamentoda etkinliğini arttırmak için zaman içinde grup kurabileceklerini de belirtti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar