Ali Ağaoğlu’ndan 800 milyon dolar yabancı para açıklaması: Sağlıklı değil!

Ali Ağaoğlu’ndan 800 milyon dolar yabancı para açıklaması: Sağlıklı değil!
Borsaya geçen haftaki 800 milyon dolarlık girişin çok ‘sağlıklı’ olmadığını söyleyen ekonomist Ali Ağaoğlu, bankacılık sektörüyle kaydedilen yükselişin soru işareti yarattığını belirtti.

800 MİLYON DOLAR YABANCI PARA AÇIKLAMASI: SAĞLIKLI DEĞİL!

Dünyanın önde gelen piyasalarının resesyon ve enflasyon ikilemiyle negatif bir seyir izlediği ağustosta, BIST 100 endeksi rekor üzerine rekor kırarak, yüzde 22,33 değer kazancıyla son 13 yılın en iyi aylık performansını sergiledi. Son bir ayda yabancı yatırımcının girişi özellikle de bankacılık endeksinin, hükümetin önlemlerinin karlılığı düşüreceği endişelerine rağmen hızlı bir ralliye girmesini sağladı.

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira (750 milyon dolar) yabancı yatırım girdiğini söyleyen ve bu tabloyla ‘coşan’ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Doğrudan yatırımlar ve çeşitli enstrümanlarla Türkiye’ye bir giriş olduğunu gözlüyoruz, bunun yansıması nerede? BIST’te. BIST’e giren miktar 300 milyar doların üzerinde. Dünya güvenli bir liman arıyor ve Türkiye dünyada bu güvenli limanların başında geliyor” demişti.

Dünya’nın YouTube yayınında gazeteci Hakan Güldağ’ın konuğu olan Ağaoğlu, konuyla ilgili şunları aktardı:

“Borsadaki yükselişi aslında biraz enflasyonla bağlamıştım. Ancak geçen haftaki verilere göre 800 milyon dolarlık bir giriş var. Bu durum bana çok sağlıklı gibi görünmüyor. Kamu bankaları başta olmak üzere bankacılık sektörüyle borsanın yükselmesi bende soru işareti. Hatta ben şöyle bir tweet atmayı bile düşündüm; Herhalde banka yöneticileri birbirlerini arayıp ‘biz neyi çok iyi yaptık da hisselerimiz bu kadar iyi performans gösteriyor’ diye soruyorlardır. Bankalarda maden mi vardı da biz fark etmemiştik?”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar