ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 ALES sınav sonuçları ilan tarihi...

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 ALES sınav sonuçları ilan tarihi...
ALES sınav sonuçları tarihi için geri sayım başladı. Son oturumu gerçekleşen ALES sınavına katılan kişiler sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. İşte sınav hakkındaki detaylar...

ALES sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih merak ediliyor. 2023 ALES sınav sonuçları ÖSYM tarafında ilan edilecek. 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) sonrası adaylar sınav netlerini hesaplamaya başladı. İşte sonuçlar hakkında merak edilenler...


ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Adaylar sınav sonuçlarına nasıl ulaşabileceğini merak ediyor. Sınav sonuçlarına 5 Aralık 2023 tarihinde T.C. kimlik numaraları ve şifreleri vasıtasıyla ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden ya da mobil uygulamalarından erişilebilecek.

Ayrıca sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce ilan edilecek. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları da bulunuyor olacak.

Sınavın değerlendirmesi yapılırken cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar