Aleksey Navalnıy kimdir? Aleksey Navalnıy nasıl, neden öldü?

Aleksey Navalnıy kimdir? Aleksey Navalnıy nasıl, neden öldü?
Rusya'da tutuklu olarak tutulan ve Putin'e karşı muhalif olan Aleksey Navalnıy'ın öldüğü açıklandı. Peki Aleksey Navalnıy kimdir? Aleksey Navalnıy nasıl, neden öldü?

Aleksey Navalnıy kimdir?

Rusya'da tutuklu muhalif Aleksey Navalnıy'nın öldüğü açıklandı. Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri (FSİN), Navalnıy'nın cezaevinde yaşamını yitirdiğini duyurdu. Aleksey Navalnıy kimdir? Aleksey Navalnıy nasıl, neden öldü?

ALEKSEY NAVALNIY KİMDİR?

Aleksey Navalnıy, Rusya'da hükümetin yolsuzluklarını ifşa ederek siyasi bir figür haline gelmiş bir avukattır. 1976 doğumlu olan Navalnıy, 2009 yılından itibaren Rusya ve uluslararası medyada, özellikle de Devlet Başkanı Vladimir Putin'i eleştiren yolsuzlukları gündeme getirmesiyle tanınmıştır.

Kremlin'e muhalif olan Navalnıy, iddiaya göre zehirlenmesinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'de tedavi görmüş ve 17 Ocak 2021'de Moskova'ya dönüşünde havalimanında tutuklanmıştır. Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine, Navalnıy hakkında açılan dava sonuçlanmış ve daha önce ertelenen 3,5 yıllık hapis cezası normal hapis cezasına çevrilmiştir. Ayrıca, Navalnıy'ın cezaevinde bulunduğu sırada aşırılık yanlısı bir grup oluşturduğu gerekçesiyle 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

Navalnıy'ın ölümü, Rusya'da ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırmıştır. Uzun süredir hükümeti eleştiren Navalnıy'nın ölümü, siyasi tartışmalara neden olmuş ve uluslararası toplumda tepkilere yol açmıştır.

ALEKSEY NAVALNIY NEDEN ÖLDÜ?

Aleksey Navalnıy'ın neden öldüğü hakkında bir bilgi bulunmuyor. Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar