Akraba evliliği uyarısı! Büyük risk teşkil ediyor

Akraba evliliği uyarısı! Büyük risk teşkil ediyor
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen Nadir Hastalıklar Günü Sempozyumu, uzmanları bir araya getirerek hastalıklarda erken tanı ve etkileyen süreçlere ışık tuttu.

Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit'in liderliğinde gerçekleşen etkinlikte, nadir hastalıkların önemi ve tedavi süreçleri masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit, sempozyumda yaptığı konuşmada, gebelik öncesi danışmanlık hizmetinin önemine vurgu yaparak, özellikle risk grubundaki hastaların akraba evliliği konusunda uyarılması gerektiğini belirtti. Akraba evliliğinin nadir hastalıkların yayılmasında büyük bir etken olduğuna dikkat çeken Yiyit, toplumda bilincin ve farkındalığın artırılmasının önemine işaret etti.

"Nadir hastalıkların önlenmesi ve erken tanı konusunda bilinç düzeyinin artırılması gerekiyor" diyen Prof. Dr. Yiyit, nadir hastalıkların genetik temelli olduğunu vurguladı ve bu hastalıkların tarama testleriyle erken teşhis edilmesinin önemine dikkat çekti. Erken tanının, hastalıkların yönetilmesinde ve yaşanabilir bir hayat sunulmasında kritik bir rol oynadığını belirten Yiyit, bu sayede hastalıkların oransal olarak azaltılabileceğini ifade etti.

Ayrıca, toplumun bu konuda duyarlı hale getirilmesi ve gelecekteki tedavi yöntemlerinin bilinmesinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Yiyit, nadir hastalıklarla mücadelede multidisipliner bir yaklaşımın gerekliliğine dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar