AKP'nin 'Öcalan açılımı' ters tepti

AKP'nin 'Öcalan açılımı' ters tepti
23 Haziran'da alınan ağır mağlubiyetin ardından AKP cephesi kendini sorgularken; seçime 2-3 gün kala teröristbaşı Öcalan'dan gelen 'tarafsız kalın' çağrısı tam tersi etki yarattı.

31 Mart seçim sonuçlarına YSK'ya gerçekleştirdiği itiraz sonucu iptal ettiren AKP'de 23 Haziran sürecinde işler planlandığı gibi gitmedi. 23 Haziran sürecinde beka söylemini terk eden AKP yönetimi, bunun yerine odağını küskün ve Kürt seçmene yöneltti. Seçime sadece 3 gün kala bölücü terör örgütü elebaşı Öcalan'ın mektubuyla HDP seçmenine yapılan 'tarafsız kalın' çağrısı tam tersi etki yaratırken; AKP'de ciddi bir çoğunluk sadece bu hamlenin bile 2-3 puan kaybedilmesine neden olduğunu tartışıyor.

Teröristbaşının mektubunun kamuoyuyla paylaşılmasıyla Kürt seçmenin desteğini bir kez daha arkasında almak isteyen AKP, 23 Haziran'da Kürt seçmenden destek görmediği gibi, milliyetçi ve muhafazakar Türk seçmenin de ciddi şekilde desteğini kaybetti.

31 Mart seçimlerinde kullanılan "beka" söyleminin 23 Haziran sürecinin başlangıcında terk edilmesi ve son düzlükte gerçekleştirilen "Öcalan açılımının" AKP-MHP ittifakında da ciddi bir çatırdamaya yol açtığı tartışılıyor. Binali Yıldırım'ın İBB Başkanlığı için destek aramaya geldiği Diyarbakır'da yaptığı "Kürdistan" ve "Lazistan" çıkışı MHP tabanını rahatsız ederken; Genel Başkan Devlet Bahçeli ittifakı bozmayacağının sinyalini vermişti.

MHP TABANI RAHATSIZ

MHP’de sandıkların açılmaya başladığı ilk andan itibaren farkın büyük olması sonucu yüzler asılırken, “Binali Yıldırım’ın Kürt kökenli seçmenlere yönelik ‘Kürdistan” ve ‘“Pe ke ke” söyleminin “Milliyetçi seçmeni rahatsız ettiği” görüşü dile getirildi. Seçimlere iki gün kala PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubunun da “sadece Milliyetçi seçmeni değil, milliyetçi muhafazakâr Kürt kökenli seçmenin de tepkisini çektiği” yorumları yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar