AKP'li isim asgari ücret için tarih ve rakam açıkladı: Benim beklentim...

AKP'li isim asgari ücret için tarih ve rakam açıkladı: Benim beklentim...
Çalışanların merakla beklediği asgari ücret zammında nihai karar dün yapılan 3. Asgari Ücreti Tespit Komisyonu toplantısından da çıkmadı. Asgari ücretin 2023 yılında kaç lira olacağı merak edilirken, AKP MKYK üyesi ve aynı zamanda ekonomist olan Resul Kurt'tan tarih ve rakam geldi.

AKP'Lİ İSİM ASGARİ ÜCRET İÇİN TARİH VE RAKAM VERDİ: BENİM BEKLENTİM...

Doğrudan 7 milyon, dolaylı olarak ise 20 milyon vatandaşın alacağı ücreti belirleyecek 2023 asgari ücret zammında bekleyiş sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in kesin ifadelerine karşın Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun 3. toplantısından da sonuç çıkmazken kritik açıklama bu kez AKP içerisinden geldi.

AKP''nin önde gelen ekonomistleri arasında yer alan ve MKYK görevinde de bulunan Resul Kurt, toplantı sonrası asgari ücretteki son gelişmeleri yorumladı.

Kurt, dünkü toplantının ardından A Haber''de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İşçiyi memnun edeceğiz, işverene de taşınabilecek kadar bir yük verileceğiz. Asgari ücret şu anda 5 bin 500 lira. ''Bizim 7 bin 825 lira sınırımız var, pazarlığı buradan başlatacağız'' dedi Ergün Atalay. Yüzde 42,43 bandına geliyor. Talebimiz bu değil dedi. Türk-İş Başkanı işçiyi sattı dediler. Yüzde 42 civarında bir artış işçi tarafını memnun etmiyor. İşveren tarafı da 7 bin liralardan kapıyı açtı."

"BENİM BEKLENTİM'''' DİYEREK RAKAM VERDİ

Kurt, "AK Parti''de konuşulan oran ne?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Parti içerisinden hiçbir arkadaşımız bu komisyonun üyesi değil, söz sözlersek manipülasyona açık olur. Ben 10 bin brüt düşündüm. Akademisyen kimliğimin yanında çalışma hayatının da içerisindeyim. Asgari ücret için bireysel, danışman olarak yaptığım çalışmalarda tahminlerim belki 1 lira şaşmıştır. Asgari ücrette yapılan artış diğer çalışanlarda da beklenti oluşturuyor. Benim beklentim 8.000-8.250 TL civarında."

"HAFTA BAŞINDA AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ"

Öte yandan Kurt işçierin yüzde 65 artış talep ettiğini belirtirken "Görüştüğümüz işverenler 45-50 aralığını talep ediyor. Önümüzdeki hafta başında asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar