AKP'li ilçe başkanından kayınvalidesine torpil

AKP'li ilçe başkanından kayınvalidesine torpil
İŞKUR TYP kapsamında belediyede görevlendirilmek üzere 35 kişiyi işe alan AKP'li Bucak Belediyesi'nin, işe alımlarda usulsüzlük yaptığı iddia edildi.

Burdur'un Bucak ilçesinde belediyede görevlendirilmek üzere İŞKUR üzerinden işe alınan 35 kişinin, usule uygun olmayan şekilde istihdam edildiği iddia edildi. İddianın sahibi İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez'e göre, belirli prosedürlerle işe alınması gereken 35 kişi, AKP'li yöneticilere yakınlıklarına göre işe alındı.

İŞKUR'un TYP (Toplum Yararına Programlar) projesi kapsamında Bucak Belediyesi'nde işe alınan 35 kişinin arasında dikkat çeken isimlerin olduğunu öne süren İYİ Partili Safa Sönmez, AKP Bucak İlçe Başkanı Serdar Besler'in kayınvalidesinin de usulsüz şekilde işe alındığını iddia etti.

İŞE ALIMLARDA 'TORPİL YAPILDI' İDDİASI

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez'in belediyeye usulsüz personel alındı iddiasıyla ilgili paylaştığı kamuoyu açıklaması şöyle:

İŞKUR 2019 TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında 02.05.2019-31.10.2019 tarihleri arasında Bucak Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 35 kişilik İŞKUR TYP personeli belediyemizde çalışmaya başlamıştır.

İşçilerin seçiminde kullanılan 3 ayrı yöntem vardır;

1- Noter kurası yöntemi

2- Liste yöntemi 

3- %80 noter kurası, %20 liste yöntemi

safa.jpg

Bucak Belediyesi’nde liste yöntemi kullanılmıştır. 

11 Haziran 2019 Salı günü yapılan Bucak Belediyesi Meclis toplantısında İYİ Parti Belediye Meclis üyelerinin vermiş olduğu önerge de bulunan TYP personellerinin nasıl ve hangi şartları sağlayarak işe alındığı ile ilgili soruya Meclis Başkan Vekili Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet GEZMEZ cevap vermiştir.

‘İŞKUR TYP personelleri  İŞKUR şartlarını yerine getirerek işe alınmıştır.’ Bu cevabın üzerine İYİ Parti Belediye Meclis Üyemiz Ali SAĞAR, Ahmet GEZMEZ beye sormuştur;

 ‘TYP personeli olarak işe alınacakların isimleri kim veya kimler tarafından belirlendi?’

Bu soruya karşılık olarak Meclis Başkan Vekili Ahmet Gezmez Bey bu isim listesinin  Ak Parti Bucak İlçe Başkanı, Ak Parti Bucak İlçe Yönetimi, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile birlikte beraber hazırladıklarını söylemiştir. 

BÜTÜN BU OLANLARDAN BUCAK HALKININ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ HABERİ YOKTUR…

TYP Personel listesini siz değerli halkımızla paylaşıyoruz. Bu paylaşımı yaparken listede dikkat çeken bir isim var; Makbule ÖZDEMİR bu isim kim diye Sayın Bucak Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Besler Bey sormak istiyoruz.

BELEDİYE'DE İŞE ALINACAKLAR AKP'Lİ OLMAK ZORUNDA MI? 

Eminim ki siz değerli hemşehrilerimizin de yakından tanıdığı isimler listede mevcuttur. Sayın Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL’ın sergilemiş olduğu belediyecilik anlayışı; Ak Partili insanları kayırmak mı? Yoksa belediye de çalışacak olan insanların Ak Partili tanıdıkları mı olmak zorunda? Bu soruların cevaplarını yaşanmış olan bu olay sayesinde artık merak etmiyoruz. Şeffaf, adil ve dürüst belediyecilik anlayışının ön plana çıkması ve her zaman hemşehrilerimize eşit davranılmasını siz değerli halkımızın gözetimin de talep ediyoruz. 

Bilgisini paylaştığımız meclis önerge dilekçesi ve TYP personel listesini siz değerli hemşehrilerimizle, İYİ Parti İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Bucak Belediye Meclis Üyeleri olarak sizlerle paylaşıyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar