AKP'de dağılma endişesi!

AKP'de dağılma endişesi!
Ali Babacan istifa ederek yeni parti hazırlıklarının ayak seslerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ise partiden kopuşları engelleyebilmek için teşkilat turuna çıkmaya hazırlanıyor.

AKP'den istifa eden eski bakan Ali Babacan'ın sonbaharda partisini kurması bekleniyor. Babacan’ın bundan sonraki adımının, olabildiğince geniş bir kesime hitap edebilmek için etkili ve güvenilir isimleri etrafında toplamak olacağı belirtiliyor. Cumhuriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Babacan’a adam kaptırmamak için gelecek aydan itibaren il gezilerine çıkacak.

Bir süredir yeni bir oluşum içinde olan, son görüşmesinde partinin kurucu üyeliğinden istifa etmek istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten Babacan, dün istifa dilekçesini AKP Genel Merkezi’ne göndererek partiden istifa etti. Bu adımla yeni parti hazırlıklarını resmen ilan eden Babacan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamada, yeni partinin ilke ve programının ne olacağına ilişkin ipuçları da yer aldı.

ERDOĞAN'DAN KARŞI HAMLE

Siyaset kulislerinde, Babacan ekibinin kuracağı partiye AKP başta olmak üzere pek çok partiden katılımlar olacağı, hatta TBMM’de grup kuracak sayıya ulaşabilecekleri değerlendirmeleri yapılırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek ay il gezilerine çıkma kararı aldı. Erdoğan’ın bu gezilerinin 31 Mart’ta AKP’nin kazandığı illere “teşekkür” ziyareti olduğu açıklaması yapılsa da zamanlamasına dikkat çekiliyor. Erdoğan’ın ağustos ayında başlayacağı gezilerle tabanda baskı yaratarak yeni partiye kayışları önlemeye çalışmayı hedeflediği kaydediliyor. AKP hem ilkbahar hem de sonbaharda olağan olarak milletvekilleriyle kamp yapıyor. Bu yılki sonbahar kampının eylül ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Erdoğan’ın il gezilerinden sonra da milletvekilleriyle yapacağı kampın ana gündem maddelerinden birini de yeni parti hazırlıklarının oluşturacağı dile getiriliyor. Erdoğan’ın bu çalışmalarla, yeni sistemle birlikte parti içinden yükselen “Erdoğan partiden koptu, partiye ağırlık veremiyor” eleştirilerine karşı mesaj vermeyi hedeflediği kaydediliyor. Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu için “İçi boş çuval gibi devrilecekler” diyerek başarısız olacaklarını dile getirse, parti yöneticileri milletvekillerinden bir kayış olmayacağını savunsa da birçok partili Babacan’ın kuracağı partinin hafife alınmaması gerektiğini dile getiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar