AKP listelerinden Meclis'e seçilen Hüda Par'lı milletvekili, Meclis yemini ve andımızı topa tuttu!

AKP listelerinden Meclis'e seçilen Hüda Par'lı milletvekili, Meclis yemini ve andımızı topa tuttu!
Muhalefet partileri tarafından Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olmakla suçlanan Hüda Par, seçimlere AKP listelerinden girmiş ve 4 milletvekili çıkarmıştı. Meclis'e giren Hüda Par'lı Serkan Ramanlı, milletvekili yeminini ve yıllar önce AKP tarafından kaldırılan andımızı sert sözlerle eleştirdi.

Sinan Şahin / Günboyu

Parti programında Türk bayrağı, ne mutlu Türküm diyene cümlesi ve karma eğitim sistemine yönelik eleştiriler getiren ve Türkiye'nin Şeyh Said'in yakınlarından özür dilemesi gerektiğini, eyalet ve federasyon sisteminin tartışılması gerektiğini savunan Hüda Par, 14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. dönem milletvekili seçimlerine AKP listelerinden katılmıştı.

Türkiye'de sayısız terör eylemine imza atmış Hizbullah terör örgütü ile doğrudan doğruya bağlantılı olmakla suçlanan Hüda Par'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye devletinin resmen terör örgütü olarak tanıdığı Hizbullah için "Terör örgütü olarak kabul etmem" sözlerinin ardından, bir skandal açıklama da AKP eliyle Meclis'e sokulan Serkan Ramanlı'dan geldi.

MECLİS YEMİNİNDEN RAHATSIZ OLDU

Cumhuriyetin temel kazanımlarından bir parti programıymış gibi bahseden Ramanlı, şu ifadeleri kullandı:

"Yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzere olan bir metinin okutulması her sabahın köründe yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü... Biz parti programımıza da yazdık. Yemin metni değiştirilmelidir diye. Biz o yemin metninin doğru olduğunu düşünmüyoruz.

ANDIMIZIN KALDIRILMASINI "YANLIŞTAN DÖNMEK" ŞEKLİNDE AÇIKLADI

Kimse bir ideoloji üstüne yemin etmemelidir. Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim. Neden altı ok üzerine yemin edeyim? Biz diyoruz ki bütün ideolojilerden, bütün kalıplardan insanlar sıyrılsın. Türkiye'nin dört bir yanından 600 milletvekili geliyor. Hepsinin dini farklı, rengi farklı, anlayışı farklı, siyasi görüşü farklı. O halde herkes şunun üzerine yemin etsin... Milletin menfaati üzerine çalışacağına yemin etsin. Peki bu ne zaman olur? Anayasa'ya uygun bir şekilde, yemin metninin değiştirileceği zamana kadar olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar