AKP kaldırmıştı CHP geri getirdi! Başkanların ilk icraatı ne oldu

AKP kaldırmıştı CHP geri getirdi! Başkanların ilk icraatı ne oldu
Türkiye’nin aylardır merakla beklediği seçim maratonun ardından CHP’li belediye başkanlarının AKP’den devraldıkları belediyelerdeki ilk icraatları bakın ne oldu.

31 Mart seçimlerinin ardından AKP’nin kalesi olarak bilinen bazı iller Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti. Göreve gelen CHP’li belediye başkanlarının devraldıkları binalarda yaptıkları değişim ise gözlerden kaçmadı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre AKP’den devralınan binaların tabelasına AKP döneminde kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresi yeniden eklendi.

Kırıkkale, Keçiören, Mamak, Görele ve Espiye gibi belediyelerde tabelalar değişikliğine gidildi.

mmmmmm.jpg

Seçimlerde yüzde 49.9 oy alan CHP’li Milletvekili Ahmet Önal, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin tabelalara T.C. ibaresini yeniden ekletti.

10 yıl sonra AKP’den CHP’ye geçen Giresun’un Espiye ilçesindeki belediye binasına asılan yeni tabelada “T.C. Espiye Belediyesi" yazısı yer aldı.

CHP’ye geçen Görele Belediyesi’nde de T.C. ibaresi tabelada kullanıldı.

CHP Kayseri Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un ve Nevşehir Derinkuyu belediye başkanlığı seçimini kazanarak AKP’den devralan CHP’li Taner İnce’nin de ilk icraatı tabela değiştirmek oldu.

Kütahya’nın Gediz ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Necdet Akel ve Büyük Birlik Partisi’nden Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun da tabelaya T.C. ibaresi ekleten diğer isimler oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar