AKP 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu: Mansur Yavaş, canlı yayında belgelerle açıkladı

AKP 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu: Mansur Yavaş, canlı yayında belgelerle açıkladı
Mansur Yavaş, canlı yayında AKP’nin 3 kez Abdullah Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu belgelerle açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, FOX TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Yavaş, belgeleriyle AKP’nin 2003, 2006 ve 2013’te Abdullah Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları boyunca muhalefetin terörle iltisaklı gösterilmesine tepki gösteren Yavaş, “Açılım döneminde Türkiye Cumhuriyeti yazıları kalktı, andımız yasaklandı. Ben gelir gelmez Türkiye Cumhuriyeti tabelasını yerine astım” dedi.

s.jpg

“BU ‘APO SERBEST’ DİYE KILIÇDAROĞLU’NU GÖSTEREN AFİŞ SAHTE”

Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adına hazırlanan sahte afişlere ilişkin, “Bu ‘Apo serbest’ diye Kılıçdaroğlu’nu gösteren afiş sahtedir ve bu bilerek yapıldı. Kul hakkına giriyorlar çünkü böyle bir afiş yok” dedi.

87.jpg

ERDOĞAN’IN “PKK İLE GÖRÜŞEN ARKADAŞI BEN GÖNDERDİM” SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Yavaş, İmralı’ya heyet gönderildiği iddiasına ilişkin de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki sözlerini hatırlattı. Yavaş, Erdoğan’ın “PKK düşman değil” ve “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” sözlerinin yer aldığı gazete manşetlerini gösterdi.

zs.jpg

“AKP 3 DEFA ÖCALAN’I ÇIKARMA TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDU”

AKP'nin, Abdullah Öcalan’ı üç kez serbest bırakmaya çalıştığını öne süren Yavaş, şunları kaydetti:

“AK Parti 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu. Birisi 2003’te topluma kazandırma kanunu tasarısı ile denediler. Amerikalıların isteği Irak’ı girdikten sonra… Daha sonra 2006’da Bakanlar Kurulu ile denediler. Bunun bir maddesinde ‘suç işlemek için örgüt kurmak suçunda terör örgütünün yöneticisi hakkında da uygulanabileceği hükmedilmiştir. Ancak bu hükme göre, terör örgütü kurucusu etkin pişmanlık hükmünden bir kez kullanabilecektir. Evet, altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Bunun üzerine CHP Milletvekili Orhan Eraslan itiraz ediyor. Sonra geri çektiler. Tekrar 2013’te bir defa daha geliyor. Bunda da CHP vekilleri şiddetli şekilde itiraz edince, geri çekiliyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar