Aidat ücreti kirayı sollamıştı: Milyonlarca site sakinini rahatlatan haber geldi

Aidat ücreti kirayı sollamıştı: Milyonlarca site sakinini rahatlatan haber geldi
Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, kiralarda olduğu gibi site aidatlarında tavan sınırlamasının olacağını söyledi.

Asgari ücret zammının ardından aidat fiyatları da bir bir artıyor. Site yönetimleri maaş artışlarının hemen ardından aidatlara "ara zam" kararları almaya başladı.

Bazı site yöneticilerinin ise asgari ücrete yapılan zammın çok üstüne çıkarak aidatları yüzde 70'e varan oranlarda artırdı. Bazı lüks sitelerde kira ile aidatlar neredeyse eşit hale geldi.

Sabah gazetesinden Metin Can’ın haberine göre site aidatlarına yüzde 30 sınırı getirilecek. Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, "Bakanlık ile birlikte sitelerde tavan sınır uygulaması üzerine çalışıyoruz. Rakam netleşmek üzere. Artık kiralarda olduğu gibi site aidatlarında tavan sınırlaması olacak" dedi.

Sandalcı şu bilgileri verdi: "Temmuz ayı itibarıyla yaklaşık yüzde 30'luk aidat artışı konutlarda olacak. Bize göre yüzde 34'ün üzerindeki tüm artışlar fahiş artışa girer. Bakanlık ile birlikte sitelerde de tavan sınır uygulaması üzerine çalışıyoruz. Rakam netleşmek üzere. Artık kiralarda olduğu gibi site aidatlarında tavan sınırlaması olacak. Bize göre siteleri, kişiler değil mevzuatlar yönetmeli. Kişiler ancak hizmeti sağlamalı. Ayrıca bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Tesis Yönetim Zirvesi Programımız yeni düzenlemeleri de beraberinde getirecek."

Tesis yönetim sektörünün Türkiye'deki büyüklüğü 15 milyar dolara ulaştı. Profesyonel Tesis Yönetim Şirketleri 5 milyon toplu konut yaşam alanlarını yönetiyor. Doğrudan 24 milyon vatandaş aidatlardan ve hizmetlerden direkt etkileniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar