Afrin teröristlerden arındırılmalıdır

Afrin teröristlerden arındırılmalıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın Afrin’e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır." dedi.

Afrin teröristlerden arındırılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen "MHP İl ve İlçe Başkanları Toplantısı"nın son gününde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ağır bir beka sorunu yaşadığını belirterek, bekanın varlığın bereketi, bağımsızlığın nişanesi olduğunu ifade etti.

Beka yoksa geleceğin olmayacağını, varoluş mücadelesinin de kaybedilmiş demek olduğunu vurgulayan Bahçeli, bundan sonra Türkiye'yi nasıl bir geleceğin beklediği, bölgedeki gelişmelerin nasıl seyredeceği, terörizmin ve küresel güçlerin hangi oyunları sahneleyeceği, milli bekaya yönelik tehditlerin hangi yönde ilerleyeceği, siyasi gelişmelerin nasıl şekilleneceği, milletin kardeşliğinin nasıl sürdürüleceği ve toplumun bu süreçten nasıl etkileneceğinin herkesin düşünmesi gereken hayati konular olduğunu bildirdi.

"Zeytin Dalı Harekatı milli bir duruşun sahaya yansımış şeklidir"

Yüreğinde vatan ve bayrak sevgisi olan herkesi ortak değerlerde buluşmaya davet eden Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Millet varlığına karşı husumete yeltenenleri de tahrikleri bırakarak, girdikleri ihanet yolculuğundan vazgeçmeleri konusunda kesinkes uyarıyorum. Türkiye’nin güney sınırları boyunca mazisi bir asrı bulan iğrenç bir kumpas tedavüldedir. Fırat'ın doğusunda 700 kilometrelik PKK/PYD kuşağı oluşmuştur. Afrin, Kobani ve Cezire'yle birlikte kanlı ve bölücü terör örgütünün üç sözde kantonundan birisidir. Suriye'nin kuzeyine yuvalanmış hainler, bulundukları yerlerden, tutundukları alanlardan teker teker sökülüp atılmazlarsa vatan tehlikede, beka ateş altındadır. Bu itibarla Zeytin Dalı Harekatı haklı, meşru ve milli bir duruşun sahaya yansımış, Afrin'e odaklanmış hali ve şeklidir. Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar sürdürülmelidir. Egemenlik haklarımızı savunuyoruz. İnsanlık düşmanı teröristlere karadan, havadan hayatı zehir ediyoruz." 

"ABD, teröristlerle suçüstü yakalanmıştır"

Devlet Bahçeli, ABD özel kuvvetler askerlerinin, Menbiç'te teröristlerle birlikte nöbet tutmalarının, devriye gezmelerinin rezillik, cinayet ve hıyanet olduğunu ifade etti.

Vatan evlatlarını hedef alan silahların menşeinin belli olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:

"Canilerin elinde bulunan uçaksavarların, tanksavarların, roketlerin, füzelerin, doçka ve havan toplarının hangi ülke tarafından hibe edildiği belirgindir. ABD, teröristlerle suçüstü yakalanmıştır. Bu da yetmemiş, Türkiye’ye yapılan saldırıları teşvik ve tahrik etmiş, en azından namluya mermiyi sürmüştür. Bu kin, bu nefret, bu husumet çok tehlikeli bir noktaya, sıcak çatışmaya doğru gitmektedir. Açık açık söylüyorum, Türk milletinin karşısında PKK/PYD/YPG'nin yanında ABD yerini almıştır. Stratejik ortağımız, NATO’da yan yana durduğumuz ülke FETÖ başaramayınca, bu defa diğer terör örgütleriyle bir olmuş, düşman kampında buluşmuştur. Düşmana merhamet acizlik ve zaaftır. Bu, insaniyet göstermek değil, insanlık özelliğinin yok oluşunu ilan etmektir. Şayet ABD yanlıştan dönmez, tahrik, taciz ve terör tahkimatına devam ederse, durumunun tarifi düşmanca, duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır." 

"Afrin'e girmeyin demek, PKK'ya ellemeyin, PYD'ye yanaşmayın demek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin açıklamalarını eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Afrin'e girmeyin demek, PKK'ya ellemeyin, PYD'ye yanaşmayın demek, Türkiye'ye saldırın demektir ve terör işbirlikçiliğidir. Peki, Afrin’e girmeyeceksek Zeytin Dalı Harekâtı’nı niye başlattık? Niye bunca emek ve şehit verdik? Dağda taşta terörist ararken, bunların kaçıp şehir merkezine sığınacağını, oradan da yeni kanlı eylemlerini planlayacağını Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Hadi bilmiyor olsun, bölgeyi tanıdığını her fırsatta ima ve ifade eden muhasebeci Kenan da mı bilmiyor? Musul'da tekledi, muhasebeci oldu, bari Afrin konusunda sıkıyorsa dik dursun da görelim. CHP Genel Başkanı'nın ağzından PYD/YPG'yi terör örgütü olarak duyanınız oldu mu? Amasız, fakatsız terörle mücadeleye destek verdiğini, dua ettiğini göreniniz, öğreneniniz bulundu mu? ABD’ye bir çift sözü, biraz tepkisi işitildi mi? Alın PKK'yı, vurun CHP'ye. Şemsi Tebriz-i bakınız ne kadar manidar ve muhteşem bir söze imza atmış, 'Otunu, suyunu bilmediğin gönüllerde koyun gütme. Yoksa, kaçıracağın keçilere çobanlık yapamazsın.' CHP'nin durum özeti, Sayın Kılıçdaroğlu'nun acıklı hali budur. Şu gerekçeye bakar mısınız, Afrin'e girersek çok şehit verirmişiz. Korkakça yaşamaktansa kahramanca şehadet bu milletin muhteşem vasfıdır." 

"Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, vatana, devlete sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Biz, cumhurun ittifakıyla milletin mutabakatıyla geleceğimize sahip çıkacağız, bekamıza ve istiklal haklarımıza Allah’ın izniyle leke düşürmeyeceğiz. Karşımızda CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun, bizim de milletimiz vardır, bizim de rahmetine sığındığımız bir tek Allah'ımız vardır." ifadesini kullandı. 

Bahçeli, Türkiye'nin, girdiği savaştan mağlup dönen aciz bir ülke olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"ABD’nin Mondros ve Sevr prizmasından Türkiye’ye bakışı skandaldır. Bu ülke hiçbir sözünde durmamıştır. Hiçbir vaadini tutmamıştır. Fırat’ın doğusunu hainlere bırakmıştır. Menbiç'e konuşlanmış, Türkiye’ye gözdağı vermeye kalkışmıştır. Kabullenmediğimiz her dayatmayı bir yenisi izliyor; her oldubittinin ardından bir yenisi geliyor. Bunu reddediyoruz, bu zilleti zelillere aynen iade ediyoruz. ABD’nin gözetiminde, Menbiç’ten Afrin'e terörist kaydırıldığı da medyaya yansımıştır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın, Afrin’e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar