AFAD: Teleferik kazasında kurtarılanların sayısı 74 oldu

AFAD: Teleferik kazasında kurtarılanların sayısı 74 oldu
AFAD Başkanı Okay Memiş, yaşanan teleferik kazasında şu ana kadar kurtarılan vatandaş sayısının 74 olduğunu açıkladı.

Antalya'nın turistik Konyaaltı bölgesinde meydana gelen teleferik kazasıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Okay Memiş, açıklama yaptı.

Memiş yaptığı açıklamada şu ana kadar 74 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte basın mensuplarına bilgi veren Memiş, kaza sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve altı kişinin yaralandığını belirtti.

KURTARMA ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Olayın saat 17.25 civarında gerçekleştiğini ifade eden Memiş, yaklaşık 600 rakıma kadar çıkan teleferikteki kabinlerden birinin düştüğünü ve bu trajik olayın meydana geldiğini açıkladı. AFAD koordinasyonunda, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer acil müdahale ekiplerinin hızla harekete geçtiğini söyledi. Memiş, özellikle sarp arazi koşullarında yürütülen çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Asılı kalan 25 kabinin 11'inde bulunan 74 vatandaşın tahliye edildiğini aktaran Memiş, diğer kabinlerdeki tahliye çalışmalarının da titizlikle sürdüğünü ifade etti. Tahliye operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin helikopterleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopterlerin kullanıldığını belirtti. Memiş, kazanın sebebini belirlemek için soruşturmanın devam ettiğini ve tüm odaklarının vatandaşların güvenli bir şekilde kurtarılmasına odaklandığını söyledi.

NEDEN YENİDEN ÇALIŞTIRILMIYOR?

İlgili adli makamların kazanın neden meydana geldiği konusunda soruşturma başlatacağını ifade eden Memiş, teleferiğin işletmesiyle ilgili teknik personelle sürekli iletişim halinde olduklarını aktardı. Mekanizmanın yeniden çalıştırılmasının daha fazla risk oluşturabileceği uyarısı üzerine tahliye çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Devam eden çalışmalarda vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olduklarını ve tahliye işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması için tüm ekiplerin yoğun gayret gösterdiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar