Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere kimdir? Abdurrahman Tutdere nerelidir?

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere kimdir? Abdurrahman Tutdere nerelidir?
Adıyaman'da belediye başkanlığı 20 yıl sonra el değiştirdi. AKP'nin kalelerinden biri olarak nitelenen kentte CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere yarışı açık ara önde kazandı. Peki Abdurrahman Tuttere kimdir? İşte detaylar…

Adıyaman'da 20 yıl sonra CHP kazandı: Abdurrahman Tutdere seçmeni nasıl ikna etti?

Siyasi atmosfer, 31 Mart yerel seçimleri sonrası, partilerin il ve ilçeler için belirlediği adaylar da merak konusu olmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de, Adıyaman merkezinde CHP'nin Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği isim, Abdurrahman Tutdere oldu. Peki, Abdurrahman Tutdere kimdir?

Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi mezunu olan Tutdere, 2001 yılından itibaren serbest avukatlık ve uzman arabuluculuk yapmaktadır. Siyasi kariyerine 1998 yılında CHP Adıyaman İl Gençlik Kolları'nda adım atan Tutdere, partinin Adıyaman teşkilatında çeşitli görevler üstlendi. İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Sekreterliği gibi pozisyonlarda bulunan Tutdere, aynı zamanda il ve ilçe kurultay delegesi olarak da görev aldı.

Tutdere, 27. dönemde CHP Adıyaman milletvekili olarak seçilerek TBMM'de Katip üyesi olarak görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde tekrar CHP'den Adıyaman milletvekili seçilen Tutdere, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda da aktif rol aldı. 2024 yerel seçimlerinde ise CHP'nin Adıyaman belediye başkan adayı olarak gösterildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar