Adana'da zırhlı yunus timleri görev yapacak

Adana'da zırhlı yunus timleri görev yapacak
Adana Emniyet Müdürlüğü görevinden Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ak, Türkiye'nin ilk zırhlı yunus timlerinin Adana'da görev yapacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığının kararnamesi ile Adana Emniyet Müdürlüğü görevinden Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Osman Ak, Çukurova Gazeteciler Cemiyetine yaptığı veda ziyaretinde, Başkan Cafer Esendemir ve gazetecilerle sohbet etti. 

Adana'nın birçok güzelliklerinden istifade etme, bunları görme, gezme fırsatına tam başlamışken kentten ayrıldığını dile getiren Ak, şunları söyledi:

"Geldiğim zaman ben iki şiar söylemiştim. Terörle mücadelede kararlılıkla üzerine gittik. Bir de 'Adana narkotik suçlarda birinci görünüyordu ama biz plakasına layık olarak, mücadelede başarıda birinci yapacağız' diyordum. Onda da çok önemli bir noktaya geldik. Sonuçlarını almak üzereyiz. Ben gittikten sonra çok ilginç şeyler göreceksiniz. 'Adana torbacıların, bilmemnecilerin mekanı' öyle şeyler artık kalmayacak. Türkiye'de ilk, çok özel, operasyon anlamında, bölgesel anlamda bir güvenlik sistemi oluşturduk. Bu konuda Sayın İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz özel destek sağladı. Türkiye'de ilk defa, öncelikle narkotik suçlar ve terör suçları anlamında müzahir bölgelerde etkili mücadele verecek zırhlı yunus timleri uygulamasını başlatıyoruz. Bu proje Türkiye'ye örnek olacak bir proje olacak."

Ak, başlattıkları "Narkotem" WhatsApp ihbar hattını çok önemsediğini, bu uygulamanın da örnek alınıp Türkiye genelinde yaygınlaştığını belirterek, "Bursa'ya gider gitmez ilk işim orada da WhatsApp hattını hemen kuracağım." dedi.

Adana'ya ilk geldiğinde kendisine, terör olaylarına müzahir bölgedeki bir anaokulu öğretmeninin, "Haydi bir oyun oynayalım, ne oynayalım?" sorusuna, çocukların "TOMA taşlamacılık oynayalım" yanıtını verdiğinin aktarıldığını ifade eden AK, "Şimdi biz operasyonlara girdiğimiz zaman, o en müzahir, en sorunlu dediğimiz bölgede dün TOMA'yı taşlayan çocukların şu anda polisimin etrafını sardığını, çocukların 'Ben de polis olmak istiyorum' dediğini gördüm." şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar