'Acemi kasaplar' hastanelik oldu

'Acemi kasaplar' hastanelik oldu
Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan bin 782 kişi, hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

'Acemi kasaplar' hastanelik oldu

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurt genelinde kurbanlıklarını kesmek isterken yaralanan bin 782 kişi, hastanelerin acil servislerinde yoğunluğa neden oldu.

Türkiye genelinde, kurban kesmeye çalışırken yaralanan kişiler, 112 Acil Servis ekiplerinin yanı sıra ve kendi imkanlarıyla hastanelere başvurdu.

Bayramın ilk gününde yurt genelinde kurbanlıklarını kesmek isterken yaralanan bin 782 kişi, hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yurt genelinde hastanelere başvuran "acemi kasap"ların sayısı saat 13:30 itibarıyla bin 782 oldu.

"Acemi kasaplar" acil servisleri doldurdu

İstanbul'da kurban kesmeye veya kesen kasaplara yardım etmeye çalışan çok sayıda vatandaş, acemiliklerinin kurbanı oldu.

Kendisini yaralayan ve bu nedenle hastaneye başvuran vatandaşların bir kısmı ayakta tedavi edildi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kendi araçlarıyla veya ambulansla gelen vatandaşlar, kimi zaman yoğunluğa da neden oldu.

Aralarında, Bağcılar, Haseki, Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve araştırma hastanelerinin de bulunduğu kentteki birçok hastaneye giden vatandaşların, bıçak ve satır kesiği ile hayvan tepmesi sonucu yaralandığı görüldü.

Sakarya'da 100, Kocaeli'de 70, Zonguldak'ta 11, Bolu'da 15, Düzce'de 12, Bartın'da 24 kişi kurban kesimi sırasında yaralanarak hastanelere başvurdu.

Gaziantep'te 76, Kahramanmaraş'ta 40, Malatya'da 100, Adıyaman'da 24, Şanlıurfa'da 84 "acemi kasap", tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 7, Samsun'da 83, Kayseri'de 120, Kırıkkale'de 90 kişi hastanelik oldu.

Çorum'da yaralanan 54, Tokat'ta 85, Amasya'da 57 kişi, hastanelerde tedavi edildi.

Denizli'de 122, Aydın'da 60, Manisa'da 30, Antalya'da 55, Muğla'da 20, Burdur'da 41 ve Isparta'da 10 kişi hastanelere müracaat etti.

Erzurum'da 50, Ağrı'da 25, Iğdır'da 18, Kars'ta 40, Erzincan'da 27, Ardahan'da 12 kişi, kurban keserken yaralanınca soluğu hastanede aldı.

Eskişehir'de 113, Yalova'da 23, Kütahya'da 84 kişi hastanelere başvurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar