ABD'nin doğal gaz ihracatının yeni LNG projeleriyle 2025 sonuna kadar artması bekleniyor

ABD'nin doğal gaz ihracatının yeni LNG projeleriyle 2025 sonuna kadar artması bekleniyor
ABD'nin doğal gaz ihracatındaki potansiyel, hizmete alınacak yeni sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalleri sayesinde artıyor.

Bu yıl, 2023'e kıyasla yüzde 6'lık bir artışla günlük 13,6 milyar kübik fitlik bir ihracatın gerçekleşmesi beklenirken, 2025'te bu rakamın günlük 16,4 milyar kübik fite ulaşması öngörülüyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) verilerine göre, inşası devam eden üç LNG ihracat tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte doğal gaz ticaretindeki büyüme ivme kazanacak. Özellikle Meksika gibi ülkelere boru hattı aracılığıyla yapılan doğal gaz ihracatının da artması bekleniyor.

Bu yıl, Plaquemines LNG'nin birinci fazının tamamlanması ve Corpus Christi terminalinin üçüncü kısmında LNG üretiminin başlaması planlanıyor. Yıl sonuna kadar ilk kargoların yüklenmesi bekleniyor. Gelecek yıllarda da benzer terminallerin devreye alınmasıyla birlikte LNG ihracatındaki artışın süreceği tahmin ediliyor.

ABD'den ihraç edilen LNG'nin, özellikle kış aylarında talebin yoğun olduğu zamanlarda önemli bir kaynak olarak hizmet vereceği öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar