ABD’li senatörlerden Türkiye’ye yaptırım açıklaması!

ABD’li senatörlerden Türkiye’ye yaptırım açıklaması!
Türkiye’ye S-400 füzelerinin teslimatının başlamasından sonra ABD’den karşılık gecikmedi.  ABD’li senatörler, Başkan Trump’a yaptıkları çağrıda Türkiye’ye acilen yaptırım uygulanması gerektiğini dile getirdiler.

Yeniçağ’dan Serkan Talan’ın haberine göre, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 füzelerinin teslimatına başlamasından sonra ABD’li senatörlerden karşılık gecikmedi. Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörleri ABD Başkanı Trump’a yaptığı çağrıda Türkiye’ye acilen yaptırım uygulanması gerektiğini belirterek, F-35 savaş uçaklarının parçalarının Türkiye’ye teslimatının engellenmesi gerektiğini ifade ettiler.

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi 4 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak hareket ederek NATO’nun güvenlik ve ekonomik refahını tehlikeye attığını iddia etti. Senatörler ayrıca Türkiye’nin S-400 alımı ile F-35 projesini tehlikeye attığını ve bunun sonu olarak ABD Kongresi’nin acil yaptırım kararı alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya’nın S-400 hava savunma sistemlerinin ilk parçalarının Türkiye’ye teslim edildiğini açıklamıştı. Söz konusu sistemler, NATO’nun savunma sistemlerine entegre edilmiyor.

ABD ise S-400 füzelerinin NATO ittifakına aykırı olduğunu belirterek, F-35 savaş uçakları projesini tehdit ettiğini söylüyordu. ABD’li yetkililer, yaptıkları açıklamada Türkiye’ye S-400’ler ile ilgili yaptırım uyarısında bulunuyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar