AB'den Ukrayna tarım ürünleri için gümrük kararı

AB'den Ukrayna tarım ürünleri için gümrük kararı
Avrupa Parlamentosu (AP), Ukrayna'dan ithal edilen hassas olmayan tarım ürünlerindeki gümrük vergilerinin bir yıl daha askıya alınmasını onayladı.

Strazburg'da gerçekleşen AP Genel Kurul oturumunda, Ukrayna'nın ekonomisini desteklemek amacıyla alınan ticari tedbirlerin bir yıl daha uzatılması kararı 428 "evet" oyu ile kabul edildi.

Bu kararla, Ukrayna'nın AB'ye ihraç ettiği ürünlerin gümrük vergileri ve kotaları, 5 Haziran 2025'e kadar askıya alınmaya devam edilecek.

Böylelikle, AB'nin Ukrayna'ya sağladığı ekonomik destek süreceğine işaret ediliyor.

Ancak, AB iç piyasasındaki hassas tarım ürünlerine dair belirli önlemler alınacak ve bu ürünler için ithalat kotası belirlenecek.

Ukrayna'dan AB'ye yapılan ithalatta, 2021'in ikinci yarısı ile 2022 ve 2023'teki ortalama ithalat miktarları baz alınacak ve bu miktarların üzerine çıkılması durumunda gümrük vergileri tekrar yürürlüğe girebilecek.

AB Komisyonu, Ukrayna'dan yapılan hassas ürün ithalatını yakından izleyecek ve belirlenen kotaların aşılması halinde hızlıca önlemler alacak.

Bu düzenleme, üye ülkelerin resmi onayının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Avrupa'daki çiftçiler, son dönemde artan üretim maliyetleri nedeniyle tarımsal ürünlere daha yüksek fiyatlar talep ediyorlar.

Ucuz tahıl ürünlerinin Avrupa piyasasına girişi, yerel çiftçiler tarafından da endişeyle karşılanıyor ve bu durum çiftçi protestolarına neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar