AB'den Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız soruşturma talebi

AB'den Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız soruşturma talebi
Avrupa Birliği (AB), Gazze'deki toplu mezarlara ilişkin endişelerini dile getirerek, haberlerin insan hakları ihlalleri izlenimi verdiğini belirtti ve bu konuda kapsamlı ve bağımsız soruşturma yapılması gerektiğini vurguladı.

AB Komisyonu sözcüsü Peter Stano, Brüksel'deki günlük basın toplantısında, Gazze'de toplu mezarlara ilişkin haberlerin endişe verici olduğunu ifade etti.

Stano, söz konusu haberlerin insan hakları ihlallerine işaret ettiğini belirterek, mezarların bulunduğu alanlarda detaylı ve tarafsız bir soruşturma yapılmasının önemine dikkat çekti.

AB'nin, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının ölümlerini engelleme çabalarını desteklediğini belirten Stano, bu ölümlere ilişkin bağımsız soruşturma yapılması çağrısına katıldıklarını belirtti.

Stano, ayrıca AB'nin Gazze'deki zulmün ve saldırıların sona ermesi için acil bir ateşkes çağrısı yaptığını da vurguladı.

İsrail ordusunun Han Yunus kentinden çekilmesinin ardından Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan bir toplu mezardan 20 Nisan'dan bu yana 334 ceset çıkarılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar