AB’den Apple, Meta ve Alphabet’a soruşturma

AB’den Apple, Meta ve Alphabet’a soruşturma
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, teknoloji devleri Apple, Alphabet (Google'un ana şirketi) ve Meta (Facebook'un ana şirketi) hakkında bir soruşturma başlattı.

Avrupa Birliği Komisyonu, dünyanın önde gelen teknoloji devleri hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu. Google'ın üst kuruluşu Alphabet, Facebook'un çatı kuruluşu Meta ve Apple'ın Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) yönelik ihlalleri incelenecek. Bu soruşturma çerçevesinde, yıllık cirolarının yüzde 10'u kadar büyük para cezasıyla karşı karşıya kalmaları muhtemel.

536.jpg

AB Komisyonu'nun soruşturması, Apple ve Alphabet'in aboneliklerle ilgili müşterilerle yeterli iletişim kurup kurmadığı, Apple'ın kullanıcılara yeterli seçenek sunup sunmadığı, Meta'nın verilerinin reklamlarda kullanılmasını önlemek için kullanıcılardan adil olmayan bir şekilde ödeme talep edip etmediği ve Google'ın arama sonuçlarında kendi ürün ve hizmetlerini öne çıkarıp çıkarmadığı gibi konuları inceleyecek.

abden-apple-alphabet-ve-metaya-sorusturma-603y-jpg.webp

Apple tarafından yapılan açıklamada, şirketin soruşturmayı yapıcı bir şekilde ele alacağı belirtildi. Şirketin yasalara uygun bir şekilde faaliyet gösterdiği vurgulanarak, AB yasalarına uyum sağlamak için çeşitli mekanizmaların kurulduğu ifade edildi.

Bu arada, AB'nin daha önce Apple'a müzik yayın hizmetlerine erişim konusunda rekabet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1.8 milyar euro para cezası verdiği hatırlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar