ABD'den Moskova saldırısına kınama!

ABD'den Moskova saldırısına kınama!
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısında Ukrayna'nın rolünün olmadığına dair bir kanıt bulunmadığını ifade etti.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna düzenlenen saldırının ardından ABD'den bir açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısında Ukrayna'nın rolünün olmadığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını belirtti. Kirby, saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirirken, bilgi toplama çalışmalarının devam ettiğini ve henüz Ukrayna ile herhangi bir bağlantı hakkında net bir bilgi veremeyeceklerini ifade etti.

53-001.jpg

Görüntülerin incelenmesinin zor olduğunu vurgulayan Kirby, henüz haber alamayan ailelerin ve kurbanların zor bir gün yaşadığını dile getirdi. Kirby, silahlı saldırının kurbanlarıyla birlikte olduklarını ve onlara iyi dileklerini ilettiğini de belirtti.

132322.jpg

RUSYA, DELİLLERİN PAYLAŞILMASINI İSTİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin başsağlığı dileklerinde bulunduğunu belirtti.

abd-den-moskova-da-konser-salonuna-duzenlenen-16972095-3550-m.jpg

Zaharova, "Tüm dünya, bu korkunç suçu kınamak zorundadır" derken, ABD'li yetkililerin saldırıda Ukrayna'nın rolü olduğuna dair kanıt bulunmadığı açıklamasına tepki gösterdi.

abd-den-moskova-daki-avm-saldirisina-iliskin-aciklama-8882.jpg

"Güvenilir deliller varsa Rusya ile paylaşın" çağrısında bulunan Zaharova, aksi halde hoşgörü göstermemeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar