ABD'den İsrail'e 18 milyar dolarlık silah satışı!

ABD'den İsrail'e 18 milyar dolarlık silah satışı!
ABD yönetimi, Gazze'deki insanlık dramına ilişkin endişelerini dile getirirken aynı zamanda İsrail'e olan desteğini sürdürüyor. Son raporlara göre, ABD, İsrail'e 18 milyar dolar değerinde 50 adet F-15 savaş uçağı ve ilgili ekipmanların satışına hazırlanıyor.

Biden yönetimi yetkililerine dayandırılan habere göre, ABD yönetimi İsrail'e yeni bir silah satışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İsrail'in Ocak 2023'te başvurduğu savaş uçakları için yapılan görüşmelerin son aşamada olduğu ve resmi bildirimin yakın zamanda Kongre'ye gönderilmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Ancak, Demokrat senatör ve vekillerin koşulsuz silah desteğini eleştirdiği ve Kongre'deki değerlendirme sürecinde nasıl tepki gösterecekleri merak konusu. Bazı Demokrat senatörler, İsrail'e yapılan silah satışlarını durdurmayı talep etmiş ve Amerikan silahlarının Gazze'de nasıl kullanıldığının araştırılmasını istemişlerdi.

9.jpg

Haberde ayrıca, ABD'nin İsrail'e yeni savaş uçağı ve güdümsüz bomba sevkiyatını onayladığı belirtiliyor. Bu sevkiyatların daha önce Kongre'ye bildirilmediği ve kamuoyuna duyurulmadığı vurgulanıyor. Özellikle MK84 ve MK82 güdümsüz bombaların, sivil kayıplara ve hedef gözetmeyen bombardımanlara yol açabileceği endişesi dile getiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar