ABD'den Baltimore Limanı faaliyetlerine ilişkin açıklama

ABD'den Baltimore Limanı faaliyetlerine ilişkin açıklama
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Maryland eyaletindeki Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasının ardından Baltimore Limanı'ndaki faaliyetlerin kesintiye uğramasının bu yıl kömür ihracatını etkileyebileceğini bildirdi.

EIA'dan yapılan açıklamada, geçen yılın yüzde 28'lik bir bölümünün gerçekleştiği Baltimore Limanı'nın ABD'nin ikinci en büyük kömür ihracat merkezi olduğu vurgulandı. Son beş yılda yıllık yaklaşık 20 milyon ton kömür ihracatının gerçekleştiği belirtildi. Ancak 2020 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle kömür talebinin azalmasıyla istisna bir durum yaşandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Baltimore Limanı'ndan yapılan ihracatın Asya'da ABD kömürüne yönelik artan talebin etkisiyle 2023'te 28 milyon tona yükseldiği ifade edildi. Ancak bu yılın ihracat hacminin, Baltimore Limanı'ndaki faaliyetlerin durmasından önce bile, çok daha yavaş bir büyüme beklediği belirtildi.

26 Mart'ta yerel saatle 01.30 civarında meydana gelen olayda büyük bir yük gemisinin köprüye çarpması sonucunda köprünün büyük bir kısmının çöktüğü, köprü üzerindeki araçların nehre düştüğü hatırlatıldı. Bu durumun Baltimore Limanı'ndaki gemi trafiğini de etkilediği ve faaliyetlerin bir sonraki duyuruya kadar durdurulduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar