ABD'den Apple'a dava!

ABD'den Apple'a dava!
Adalet Bakanlığı ve 16 eyalet başsavcısı, Apple'ın "rekabete aykırı uygulamaları" iddiasıyla New Jersey Bölge Mahkemesi'ne başvurdu.

ABD Adalet Bakanlığı, Apple'ın pazar gücünü kötüye kullanarak tüketicilerden, geliştiricilerden, içerik oluşturuculardan, sanatçılardan, yayıncılardan, küçük işletmelerden ve tüccarlardan daha fazla para kazanmak için kullandığını iddia etti.

Davada Apple'a, geliştiricilere yönelik sözleşmeye dayalı kısıtlamalar getirerek ve kritik erişimi engelleyerek akıllı telefonlar üzerinde yasa dışı bir tekel oluşturmakla suçlanıyor. Ayrıca, Apple'ın davranışlarının akıllı telefon tekeli etrafındaki hendeği güçlendirdiği öne sürülüyor.

apple-4.webp

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, düzenlediği basın toplantısında, "Apple, akıllı telefon pazarındaki tekel gücünü sadece rekabette önde kalmak için değil, aynı zamanda federal antitröst yasalarını ihlal ederek de koruyor. Şirketler kanunları çiğnediği için tüketiciler daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalmamalı" dedi.

Garland, Apple'ın hem tüketicilere hem de geliştiricilere zarar veren dışlayıcı, rekabet karşıtı davranışlara dayanan bir strateji izlediğini iddia ederek, Apple'ın yarattığı engellerle hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin Apple ekosisteminin dışına çıkmasını son derece zor ve pahalı hale getirdiğini vurguladı.

Dava haberinin ardından Apple hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar