ABD'de yıkılan köprüden nehre düşen 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

ABD'de yıkılan köprüden nehre düşen 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
ABD'nin Baltimore kentinde 26 Mart'ta bir yük gemisi Francis Scott Key Köprüsü'ne çarptı ve köprünün yıkılmasına neden oldu. Bu olay sonucunda nehre düşen bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde, yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen işçileri arama çalışmaları hala devam ediyor. Yetkililer, kayıp olan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Ancak ailenin talebi üzerine şahsın kimliği henüz açıklanmadı.

aw183356-04.jpg

Maryland eyalet polisi, 27 Mart'ta, bakım-onarım işleri yaparken geminin çarpmasıyla köprünün yıkılması sonucu nehre düşen 8 inşaat işçisinden 2'sinin kurtarıldığını bildirmişti. Derinliklerde yapılan aramalarda, kırmızı bir kamyonetin 8 metre derinlikte bulunduğunu ve içinde 35 yaşındaki Meksikalı Alejandro Hernandez Fuentes ile 26 yaşındaki Guatemalalı Dorlian Ronial Castillo Cabrera'nın cansız bedenlerine ulaşıldığını belirtmişlerdi. Üçüncü işçi, 38 yaşındaki Maynor Yasir Suazo-Sandoval'ın cansız bedeni ise Nisan ayı başında bulunmuştu.

Şu anda kayıp durumdaki diğer 2 işçiyi arama çalışmaları hala devam ediyor.

aw183356-04-1.jpg

NE OLMUŞTU?

Singapur bandıralı "Dali" adlı kargo gemisi, 26 Mart'ta Baltimore Limanı'ndan Sri Lanka'nın başkenti Colombo'ya gitmek üzere yola çıkmıştı. Ancak Patapsco Nehri üzerindeki Francis Scott Key Köprüsü'ne çarpmıştı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki köprü, çarpmanın etkisiyle çökmüş ve üzerindeki araçlar nehre düşmüştü. Kazanın ardından Maryland eyaletinde "acil durum" ilan edilmişti. Geminin çarpmadan önce motor arızası yaşadığı belirtilmiş ve yardım çağrısında bulunmuştu. Köprünün adı, ABD'nin milli marşının yazarı Francis Scott Key'in adına ithafen verilmiş olan 4 şeritli bir köprüydü ve 1977'de hizmete açılmıştı.

aw183356-03.jpg

Biden yönetimi, yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün enkazının kaldırılması için Maryland eyaletine 60 milyon dolarlık federal bütçe ayırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar