ABD eski Başkanı Trump Macaristan Başbakanı Orbn ile görüştü

ABD eski Başkanı Trump Macaristan Başbakanı Orbn ile görüştü
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile buluştu.

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olması kesin gözüyle bakılan eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Trump’ın resmi sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, ikilinin her iki ülkenin egemenliğini koruması için kritik önemde olan sınır güvenliğinin önemi de dahil, Macaristan ve ABD'yi ilgilendiren çeşitli konuları ele aldığı kaydedildi.

BIDEN'DAN ELEŞTİRİ

Ülkesindeki demokratik gerileme ve Rusya ile olan dostane ilişkileri nedeniyle ABD yönetimi tarafından defalarca eleştirilen Macaristan Başbakanı Orban, hükümetin daveti olmadan ABD’ye gitmişti. NATO üyesi bir ülkenin lideri olmasına rağmen mevcut ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetiminden kimseyle görüşmeyen Orban'ın, eski ABD Başkanı Trump ile bir araya geleceği kamuoyuna yansımıştı.

45759ea0-140d-11ed-8ccd-c748cc3012c8.jpg

Pennsylvania'daki bir seçim kampanyası resepsiyonunda yaptığı konuşmada Trump'ın Orban ile görüşmesini sert bir dille eleştiren Biden ise, Kasım seçimlerinin özgürlük ve demokrasiyle ilgili olduğunu belirterek, “Bugün Mar-a-Lago'da kiminle görüştüğünü biliyor musunuz? Demokrasinin işlemediğini düşündüğünü açıkça ifade eden Macar Orban'la!" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar