ABD, çatışmalardan sonra Filistin devletini tanımayı planlıyor: Bomba iddia!

ABD, çatışmalardan sonra Filistin devletini tanımayı planlıyor: Bomba iddia!
ABD basınında ismi açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırılan bazı haberlerde, Gazze'deki çatışmaların sona ermesinden sonra ABD’nin Filistin devletini tanımayı değerlendirdiği iddia edildi.

İsrail’in Gazze'de yönelik saldırıları 117 gündür hala devam ederken, ABD’nin Filistin devletini tanımayı değerlendirdiği iddia edildi. ABD basınında ismi açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırılan haberlerde, Gazze'deki çatışmaların sona ermesinden sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin devletinin tanınması ihtimaliyle alakalı bazı seçenekleri gözden geçirmesini istediği iddia edildi. Haberde, Blinken'in ayrıca askerden arındırılmış bir Filistin devletinin dünyadaki diğer modellere göre nasıl görüneceğiyle alakalı bir inceleme istediği aktarıldı.

abd-filistin-1506344.jpg

FİLİSTİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E KATILABİLİR

Haberde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bazı üyelerinin, İsrail'in yanı sıra bağımsız bir Filistin devletini tanımanın iki taraf arasındaki çatışmayı çözmeye yönelik ilk adım olabileceğine inandığı ifade ederek, ABD’nin ayrıca Filistin'in Birleşmiş Milletler’e tam üye devlet olması içinde gerekli incelemeleri yaptığı ileri sürüldü.

beyaz-saray-rjia-cover.jpg

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, İngiltere'nin Gazze'deki çatışmaların sona ermesinden sonra Filistinlilere siyasi bir ufuk vermek için Filistin'i tanımayı düşündüklerini söylemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar