92 yaşındaki dünyaca ünlü CEO'ya 802 milyon dolar ceza kesildi

92 yaşındaki dünyaca ünlü CEO'ya 802 milyon dolar ceza kesildi
Uluslararası yarışlar dizisi Formula 1’in eski CEO'su Bernie Ecclestone, Singapur'daki bir tröstte tuttuğu 100 milyonlarca doları bildirmemesiyle ilgili suçunu kabul etmesinin ardından perşembe günü Londra'da hapis cezasına çarptırıldı. Davanın ardından Ecclestone’un cezası ertelendi.

Oksijen'nin aktardığına göre; 92 yaşındaki Ecclestone, Singapur'daki bir tröstte tuttuğu 100 milyonlarca doları bildirmemesiyle ilgili suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

Ecclestone anlaşmanın kapsamında 652 milyon pound (802 milyon dolar) vergi, faiz ve ceza ödeyecek. Yargıç, yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle 17 aylık hapis cezasının ertelendiğini söyledi.

Ecclestone başlangıçta suçsuz olduğunu savunmuştu ve gelecek aydan itibaren mahkemeye çıkacaktı.

depophotos-16739002-kydo.jpg

Avukatı Christine Montgomery mahkemede yaptığı açıklamada, "bu ceza davasına yol açan olaylardan acı bir şekilde pişmanlık duyduğunu" söyledi.

Yargıç Simon Bryan, Ecclestone'un suçunun "para cezasının da toplum hizmeti kararının da uygun olmayacağı kadar ciddi" olduğunu söyledi.

Eğer Ecclestone iki yıl boyunca sicilini temiz tutarsa, cezasını hiç çekmeyecek.

ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDEYDİ

Net servetinin 2,5 milyar pound olduğu tahmin edilen Ecclestone, 2015 yılında İngiltere dışında sadece bir tröstü olduğunu iddia ettiğinde İngiliz makamlarına yalan söylemekle suçlanmıştı.

skynews-bernie-ecclestone-court-6318831.jpg

Ecclestone, F1 yarış serisini Liberty Media'ya satıldığı 2017 yılına kadar 43 yıl boyunca yönetti. Serinin dünya çapında bir organizasyon haline gelmesine yardımcı oldu, ancak daha sonraki yıllarda otokratik tarzı ve yenilikte yavaş kalması nedeniyle birçok kişi tarafından geri kaldığı düşünüldü.

2014 yılında, Formula 1'in bir özel sermaye şirketine satışını onaylayan bir bankacıya yapılan ödemeyle ilgili olarak bir Alman mahkemesinde rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Ancak geniş çapta eleştirilen bir anlaşmayla 100 milyon dolar ceza almaktan kurtuldu. 2008 yılında bir İngiliz vergi davasını çözmek için 10 milyon pound ödedi.

AYRIMCI YORUMLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ecclestone yasal sorunlarının yanı sıra ayrımcı yorumlarıyla da defalarca haberlere konu oldu. Hitler'in etkili bir lider olduğunu söylediği ve demokrasinin İngiltere için doğru olup olmadığını sorguladığı bir röportajın ardından 2009 yılında kınama aldı. Daha sonra bu sözleri için özür diledi.

77ca9163fea54b8aaa44cf8118e23280.jpeg

Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "uğruna kurşun yiyebileceği" "birinci sınıf" bir insan olarak nitelendirdi. 2020'deki Black Lives Matter protestoları sırasında "Pek çok durumda siyahlar beyazlardan daha ırkçıdır" dedi.

Zenginliği ve kötü şöhreti yıllar boyunca tabloid gazetelerin ve dedikodu dergilerinin ilgisini çektir. Üç kez evlendi ve yaşları 3 ile 68 arasında değişen dört çocuğu var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar