Deniz Gezmiş'i fotoğraflayan Ergin Konuksever hayatını kaybetti!

Deniz Gezmiş'i fotoğraflayan Ergin Konuksever hayatını kaybetti!
Deniz Gezmiş'in gazetelerde en çok yer almış olan yeşil parkalı halini fotoğraflayan Ergin Konuksever hayatını kaybetti.

ERGİN KONUKSEVER HAYATINI KAYBETTİ

Gazeteciliğe Şair Orhan Veli Kanık''ın kardeşi  Adnan Veli Kanık’ın teşviki ile 1956 yılında başlayan 65 yıl gazetecilik yapan konuksever 85 yaşında hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü bölümünden mezun olan Konuksever,  1956 yılında Vatan Gazetesi’nde mesleğini icra etmeye başladı.  Devamında “Yeni Sabah”, “Hürriyet”, “Akşam”, “Günaydın”, “Cumhuriyet”, “Milliyet” gazetelerinde devam ettirdi. Gazetecilik hayatının büyük bir kısmında savaş muhabirliği yapmış olan Konuksever, Sovyetler Birliği’nin, Afganistan’ı işgali, İran-Irak, Arap-İsrail, ABD-Irak savaşlarında tarihe damga vurmuş fotoğraflar çekti.

Savaş muhabiri Konuksever yaşamını yitirmeden önce yapılan röportajda şunları söylemişti: "Askerliğini Kilis''in Suriye sınırında süvari birliğinde yaptım. Kaçakçılarla sıcak çatışmalar yaşadım ve cephede sakınmadan hep ön saflarda yer aldım".

Ülke tarihini detaylı bir şekilde nitelendiren fotoğraflar çeken konuksever birçok tarihi olayı fotoğraflarıyla halka ulaştırmayı başarmış Basın Şeref Kartı sahibi olmuştur.

Deniz Gezmiş''in parkalı fotoğrafını çekmişti: Ergin Konuksever hayatını  kaybetti

68 KUŞAĞI FOTOĞRAFÇISI

1968 kuşağı öğrenci direnişini yakından takip etmiş olan gazeteci Konuksever, gazetelerde dev bir şekilde yayımlanarak halkın hafızasında yer edinmiş olan Deniz Gezmiş''in yeşil parkalı halini fotoğraflayan kişi olmuştu.  Konuksever yaşadıklarını şu şekilde ifade etmişti: "O zamanlar NATO’da görev yapan çok subay arkadaşım vardı. Parka getirirlerdi bana. Bende birkaç tane olurdu, biri de Deniz’in payına düştü! 17 Mart 1971’de Deniz’i aylar sonra görmüştüm. Birkaç cümle konuşmak istedim ama onu hızla götürdüler. Sadece deklanşöre basabilmiştim. Çektiğim fotoğraf ile aslında Deniz’e veda etmişim. Parkasının içinde dimdik duruyordu. Şimdi bu fotoğrafa baktığımda boğazım düğüm düğüm oluyor". (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar