40'larında merdiven çıkamıyordu! Beyin cerrahının 83 yaşında olduğuna kimse inanamıyor

40'larında merdiven çıkamıyordu! Beyin cerrahının 83 yaşında olduğuna kimse inanamıyor
Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nde beyin cerrahı olarak görev yapan Joseph Maroon, 83 yaşında olmasına kimse inanamıyor.

Maroon, 40'larında merdivenleri çıkmakta zorlanacak kadar sağlıksız bir dönemden, şimdi ise sekiz Ironman triatlonunu başarıyla tamamlamış bir konuma geldiğini söylüyor.

ALDIĞI KARARLA HAYATI TAMAMEN DEĞİŞTİ

Maroon'un yaşamı, babasının ölümü ve boşanması gibi zorlayıcı olaylarla sarsıldıktan sonra değişmeye başladı. Bu travmalar, sadece fiziksel sağlığını değil, aynı zamanda zihinsel sağlığını da olumsuz etkiledi. Maroon, kendini daha iyi hissetmek için bir çıkış yolu ararken, bir arkadaşının koşuya çıkma önerisini kabul etti ve bu karar hayatını tamamen değiştirdi.

maroon1jpg-coq3kfztnegyfreua5dr1w.jpg

2022'DE KENDİ YAŞ KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLDU

Haftanın altı günü, günde bir saatlik bir egzersiz programıyla başlayan Maroon, koşma, direnç antrenmanları, esneklik egzersizleri, yüzme ve bisiklet gibi çeşitli aktivitelerle kondisyonunu geliştirdi. Yıllar içinde bu disiplin sayesinde triatlonlara kadar yükseldi ve 2022'de kendi yaş kategorisinde birinci oldu.

maroonjpg-gcoy9w3kluyvzr0fpkm0jg.jpg

Maroon'un sağlıklı yaşam tarzı sadece fiziksel egzersizle sınırlı değil. Stresten kaçınma, maneviyata önem verme ve alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durma gibi prensipleri de içeriyor. Özellikle stresin vücuda olan zararları konusunda uyarıda bulunan Maroon, manevi uygulamaların yaşam tatmini ve uzun ömür açısından da önemli olduğunu vurguluyor.

maroon2jpg-4tpwtvjrnkwcrxtqgkaq1g.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar