20 bin öğretmen ataması için takvim açıklandı

20 bin öğretmen ataması için takvim açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için adayların ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerini 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapabileceklerini duyurdu. Bu atamalarla ilgili detaylar ve takvim MEB'in internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların sözlü sınavlara alınacakları merkezlerin duyurusu ise 10 Haziran'da yapılacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak ve adaylar bu tarihten sonra sınav sürecine katılacaklar.

MEB'in yayımladığı bilgilere göre, öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş şunlardır: Sınıf öğretmenliği (3 bin 263 kontenjan), özel eğitim (2 bin 499 kontenjan), rehberlik (1,597 kontenjan), din kültürü ve ahlak bilgisi (1,594 kontenjan) ve İngilizce (968 kontenjan).

Bu atama süreciyle ilgili daha fazla bilgi ve detaylar adaylar tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden takip edilebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar