2. Abdülhamit Han’ın yadigarı restore edilecek

2. Abdülhamit Han’ın yadigarı restore edilecek
Yozgat'ta Sultan 2. Abdülhamit Han'ın tahta çıkışının 25. yıl dönümünde inşa edilen tarihi Hamidiye Saatli Çeşmesi restore edilecek.

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşa edilen Hamidiye Çeşmesi tarihi Çapanoğlu Büyük Cami'nin doğu giriş kısmında yer alıyor ve halk arasında "Saatli Çeşme" olarak biliniyor. 1901 yılında yapılan bu önemli eser Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalanan protokol kapsamında yeniden hayata geçirilecek. Restorasyon sürecinde tarihi çeşmenin kitabesi ve hatları, eski fotoğraflardan okunarak aslına uygun olarak yenilenecek.

09.jpg

Hamidiye Saatli Çeşmesi'nde gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarının 6 ay süreceği ve tamamlandıktan sonra çeşmenin kentin önemli simgelerinden biri olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtiliyor.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan tarihi eserleri gelecek nesillere aktarmak için verdikleri çabanın altını çizerek, Hamidiye Saatli Çeşmesi'nin aslına uygun bir şekilde restore edileceğini açıkladı.

Yozgat Valisi Özkan, "Bu coğrafyada Türk milletinin sayısız eseri bulunmakta ve bizler geçmişimizi gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Hamidiye Saatli Çeşmesi gibi önemli eserleri restore ederek, kadim kültürümüzü yaşatmayı hedefliyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar