18 Mart 1915'te Türk Milleti haykırdı: Çanakkale Geçilmez!

18 Mart 1915'te Türk Milleti haykırdı: Çanakkale Geçilmez!
Yüzbinlerce Türk gencini şehit verdiğimiz ancak işgal güçlerine geçit vermediğimiz Çanakkale Zaferi 107 yaşında. Bütün şehitlerimiz ve gazilerimize rahmet ve minnetle... Devlet erkânının anma programları şöyle...

1. Dünya Savaşı tüm hızıyla devam ederken, işgal güçleri Anadolu''yu peyderpey pay etme peşinde planlar kurup icraate dökerken; 18 Mart 1915''te Türk Milleti haykırdı: Çanakkale Geçilmez!

Ulu Önder Atatürk ve şehitlerimiz bir kez daha saygıyla anılacak. İlk tören, bu sabah Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşecek. TBMM tarafından 16 Şubat 1994 tarihinde Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ’Çanakkale Geçilmez’ yazılı altın madalya Türk bayrağına toka edilecek. ‘TCG Kınalıada’ korvetinden yapılacak 21 pare top atışıyla birlikte saygı duruşunda bulunulacak.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’ndeki tören ise 11.00’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayacak. Saat 16.00’da ise Erdoğan tarafından 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirilecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar