137 gündür kayıp olan Fransız vatandaşını Türk denizciler kurtardı

137 gündür kayıp olan Fransız vatandaşını Türk denizciler kurtardı
Atlantik Okyanusu'nda 6 metrelik özel teknesiyle kaybolan Fransız vatandaşı Didier Bovard 137 gün sonra, Karayip adaları açıklarında Türk denizciler tarafından kurtarıldı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Olay, 24 Haziran Cumartesi günü Porto Riko açıklarında meydana geldi.

Atlantik Okyanusunda ilerleyen Türk denizcilerin görevli olduğu ham petrol gemisi, Amerikan Sahil Güvenliğinin uyarısı üzerine Fransız vatandaşın içinde olduğu tekne için kurtarma operasyonuna dâhil oldu. Tekne 6 saatlik çalışmanın ardından kurtarılabildi.

Gemide Türk denizcilerle poz veren Fransız maceracının ilk isteği ise asitli içecek (kola) oldu.

Fransız adam, gemiden U.S. Customs and Border Protection ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği ekipleriyle birlikte ayrıldı.

Geminin kaptanı Necati Doğan yaşananları sosyal medya paylaşımlarıyla anlattı.

fz8uw6-waaeuhbe.jpg

Kaptan Necati Doğan yaşananları anlattığı paylaşımında kısaca şu ifadelere yer verdi: "24 Haziran Cumartesi sabahı saat 9.30'da şirketten gelen telefon üzerine tekne için acil kurtarma operasyonunu başlattık.” dedi.

“HAYATINI AYNA DETAYI KURTARDI”

Teknenin sürüklenme ihtimaline karşın tüm önlemleri aldıklarını belirten Necati Doğan, "Yaklaşık 4 saatlik bir aramadan sonra, sadece parlayan bir ayna görüp. Parlayan aynaya doğru yöneldik." İfadelerini kullanan Doğan, "Yol kesip tekneye iyice yaklaşıp, sancak taraftan vinçle almayı planladık. Burada benim görevim güverteye gidip. Planı uygulamaktı. 200 metreye kadar halat atabilen fırlatma aparatını da alıp güverteye gittim. Islıkla adamı uyarıp, botun içine girmesini halat atarı fişekleyeceğimizi söyledik, o da bota kendini tamamen kapattı. Mümkün mertebe rüzgârdan etkilenmeyecek şekilde en uzağa fırlatıp 200 metrelik ince halatın bir kısmının 6 metrelik tekneye taktırmaya çalışacaktık, çok şükür becerebildik." İfadelerini kullandı.

aw926086-01-1.jpg

Fransız vatandaşı Didier Bovard için çok yorgun ve bitkin göründüğünü söyleyen kaptan, “Adama hemen su, çikolata verdik kan şekeri yerine gelsin diye ve tansiyonunu ölçtük. Önce asitli içecek istedi, sonra 'No Power' (Gücüm yok) falan dedi, şekerli bir şeyler istedi." İfadelerini kullandı.

640xauto-1.webp

640xauto.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar